Рецепти

Просто загортаю котлети з картоплею в пергамент і запікаю в духовці – смачно і духовка з формою чисті

Це смачно, корисно та дуже просто готувати. Картопля виходить смачною за рахунок того, що вона просочується соком від котлет. Корисно, оскільки страва готується без краплі олії та обсмажування. Просто готувати, тому що біля плити стояти не треба, загортаю все в пергамент у сирому вигляді та запікаю у духовці. А ще за рахунок закритого запікання котлети ніжні та соковиті. Духовка та форма залишаються чистими.

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі (очищена)
  • 300 г м’ясного фаршу
  • 50 г цибулі
  • 40 г білого хліба (м’якуш)
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

У фарш додаємо сіль, перець, розмочений у воді та злегка віджатий хліб, подрібнену на великій тертці цибулю. Перемішуємо. У мене фарш зі свинини та яловичини.

Очищену картоплю нарізаємо на брусочки. На листи пергаменту (3 шт., Розмір 30 х 40 см) викладаємо посередині картоплю (по 1/3 частини), трохи солимо і перчимо.

З фаршу формуємо плоскі котлети (3 шт.) та додаємо на картоплі (по 1 шт.).

Закриваємо котлети з картоплею пергаментом, а по краях скручуємо.

Перекладаємо у форму та запікаємо у розігрітій духовці при 180 градусах 40 хвилин.

40 хвилин буде достатньо, щоб котлети повністю приготувалися (температура всередині котлет 84 градуси, температура готовності свинини 71 градус), а картопля стала м’якою. При запіканні нічого не витікає назовні, тому форма та духовка чисті.

Котлети з картоплею в пергаменті перекладаємо на тарілки та подаємо. Картопля просочується соком від котлет і виходить дуже смачною. Котлети красиві (за рахунок яловичини у складі фаршу) та соковиті. Це корисно, ароматно та дуже смачно.

Смачного!!!

Останні новини

Даша Малахова шокована неприємною ситуацією в київському кафе

Українська ведуча та акторка Даша Малахова відверто висловилася щодо мовного питання, яке, за її словами,…

Маша Єфросиніна розповіла про чоловіка, який служить у ЗСУ

Українська ведуча Маша Єфросиніна відверто розповіла про свого чоловіка Тимура Хромаєва, який нині служить у…

Смачний салат «Принц»

Салат «Принц» — ситна та ароматна страва з ніжною текстурою і виразним смаком, який досягається…

Смачні соковиті та пікантні биті огірки

Соковиті та пікантні биті огірки — легка закуска з насиченим ароматом і цікавим смаком. Простий…

Смачний люля-кебаб із курки

Люля-кебаб із курки — ароматна і соковита страва з приємною текстурою. Готується з доступних інгредієнтів…

Макс Барських здивував різдвяним настроєм своїх фанів

Український співак Макс Барських презентував новий кліп на пісню "Я вже не ти". Ця відеоробота…