Нове

Просто загортаю котлети з картоплею в пергамент і запікаю в духовці – смачно і духовка з формою чисті

Це смачно, корисно та дуже просто готувати. Картопля виходить смачною за рахунок того, що вона просочується соком від котлет. Корисно, оскільки страва готується без краплі олії та обсмажування. Просто готувати, тому що біля плити стояти не треба, загортаю все в пергамент у сирому вигляді та запікаю у духовці. А ще за рахунок закритого запікання котлети ніжні та соковиті. Духовка та форма залишаються чистими.

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі (очищена)
  • 300 г м’ясного фаршу
  • 50 г цибулі
  • 40 г білого хліба (м’якуш)
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

У фарш додаємо сіль, перець, розмочений у воді та злегка віджатий хліб, подрібнену на великій тертці цибулю. Перемішуємо. У мене фарш зі свинини та яловичини.

Очищену картоплю нарізаємо на брусочки. На листи пергаменту (3 шт., Розмір 30 х 40 см) викладаємо посередині картоплю (по 1/3 частини), трохи солимо і перчимо.

З фаршу формуємо плоскі котлети (3 шт.) та додаємо на картоплі (по 1 шт.).

Закриваємо котлети з картоплею пергаментом, а по краях скручуємо.

Перекладаємо у форму та запікаємо у розігрітій духовці при 180 градусах 40 хвилин.

40 хвилин буде достатньо, щоб котлети повністю приготувалися (температура всередині котлет 84 градуси, температура готовності свинини 71 градус), а картопля стала м’якою. При запіканні нічого не витікає назовні, тому форма та духовка чисті.

Котлети з картоплею в пергаменті перекладаємо на тарілки та подаємо. Картопля просочується соком від котлет і виходить дуже смачною. Котлети красиві (за рахунок яловичини у складі фаршу) та соковиті. Це корисно, ароматно та дуже смачно.

Смачного!!!

Нове

Популярне