Соус складається із простих продуктів, але дає чудовий смак. Страва виходить дуже соковита, яскрава та смачна. І готується вона легко. Соковитість йому надають овочі та соус. Готується легко, просто викладаю овочі з фаршем у форму, заливаю соусом і запікаю в духовці.
Інгредієнти:
- 500 г м’ясного фаршу
- 1 помідор
- 1/2 шт. баклажану
- 1/2 шт. кабачка
- 1 цибуля (невелика)
- 2 ст. л. панірувальних сухарів
- 2 ст. л. майонезу
- 2 ст. л. кетчупу
- 1 ч. л. з гіркою сушеного часнику
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
Будь-який фарш (у мене зі свинини та курки), доповнюємо подрібненою на великій тертці цибулею, сіллю, меленим перцем, сухарями і добре перемішуємо.
Всі овочі нарізаємо не дуже тонкими кружальцями (баклажан 10 шт., Кабачок 6 шт., Помідор 5 шт.). Кількість може бути будь-якою. У невелику форму з боків викладаємо кружечки кабачка та баклажана, чергуючи один одного.
З фаршу формуємо 6 кульок та закладаємо їх так, щоб вони були з усіх боків перекриті овочами.
Для соусу в миску викладаємо майонез, кетчуп, сушений часник, мелений перець та сіль. Майонез можна замінити сметаною (3 ст. л.), а кетчуп на томатну пасту (2 ч. л.).
Перемішуємо та вливаємо воду. Її треба стільки, щоб соус за консистенцією став схожим на вершки.
Заливаємо соусом овочі з фаршем і відправляємо в розігріту духовку за 180 градусів на 45 хвилин.
За цей час овочі стануть м’якими, фарш повністю приготується, а соус загусне і стане яскравим.
За рахунок овочів та соусу страва виходить соковита. Овочі стають м’якими, але зберігають форму. Фарш теж дуже ніжний. Це гарна і дуже смачна страва.
Смачного!!!