Рецепти

Просто візьміть шприц і будь-яке м’ясо буде смачним

Усі люблять соковиту та ароматну курочку, але не завжди є час та бажання чекати, коли вона промаринується. Ділюсь лайфхаком як швидко замаринувати будь-яке м’ясо.

Сьогодні ми приготуємо всіма улюблені курячі стегенця і зробимо до них ароматну “намазку”. Приготуйте за нашим рецептом цю просту та доступну страву та отримайте масу смачного задоволення від соковитого та ароматного м’яса.

Інгредієнти:

  • Стегенця курячі – 2 шт
  • Лимон – 1 шт
  • Соєвий соус – 2 ст. ложки
  • Сіль – 0.5 ч. ложки
  • Оливкова олія
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Чебрець – 2 гілочки
  • Цедра – 1/3 частини лимона
  • Петрушка – 1 невеликий пучок
  • Часник – 1 зубчик
  • Сир твердий (пармезан) – невеликий шматочок
  • Лавровий лист – 1-2 шт
  • Соковита курка

Приготування:

У миску наливаємо трохи фільтрованої води і з невеликого шматочка лимона вичавлюємо через ситечко лимонний сік. Додаємо соєвий соус, сіль і все перемішуємо до повного розчинення солі. У шприц набираємо підготовлений маринад і вводимо за допомогою голки в стегенце. Стегенця перекладаємо в ємність для запікання, поливаємо оливковою олією, додаємо для аромату пару гілочок чебрецю, гілочку розмарину. Зверху м’ясо злегка підсолюємо і відправляємо стегенця у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Через 20 хвилин збільшуємо температуру ще на 15 градусів і запікаємо ще 5-6 хвилин.

Поки запікаються стегенця, приготуємо “намазку” для м’яса. У миску натираємо цедру з 1/3 частини лимона, додаємо лимонний сік (вичавлений з половинки лимона) і дрібно нарізану петрушку. Половину часнику дрібно нарізаємо, додаємо щіпку солі та розтираємо полотном ножа в пасту. На дрібній тертці натираємо сир. Часникову пасту та тертий сир відправляємо в миску з петрушкою та цедрою, наливаємо трохи оливкової олії та ретельно перемішуємо. Запечені стегенця дістаємо з духовки, рясно покриваємо приготовленою намазкою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку ще на 5 хвилин.

Готові стегенця подаємо до столу і насолоджуємося соковитим та ароматним м’ясом. Смачного!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…