Усі люблять соковиту та ароматну курочку, але не завжди є час та бажання чекати, коли вона промаринується. Ділюсь лайфхаком як швидко замаринувати будь-яке м’ясо.
Сьогодні ми приготуємо всіма улюблені курячі стегенця і зробимо до них ароматну “намазку”. Приготуйте за нашим рецептом цю просту та доступну страву та отримайте масу смачного задоволення від соковитого та ароматного м’яса.
Інгредієнти:
Приготування:
У миску наливаємо трохи фільтрованої води і з невеликого шматочка лимона вичавлюємо через ситечко лимонний сік. Додаємо соєвий соус, сіль і все перемішуємо до повного розчинення солі. У шприц набираємо підготовлений маринад і вводимо за допомогою голки в стегенце. Стегенця перекладаємо в ємність для запікання, поливаємо оливковою олією, додаємо для аромату пару гілочок чебрецю, гілочку розмарину. Зверху м’ясо злегка підсолюємо і відправляємо стегенця у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Через 20 хвилин збільшуємо температуру ще на 15 градусів і запікаємо ще 5-6 хвилин.
Поки запікаються стегенця, приготуємо “намазку” для м’яса. У миску натираємо цедру з 1/3 частини лимона, додаємо лимонний сік (вичавлений з половинки лимона) і дрібно нарізану петрушку. Половину часнику дрібно нарізаємо, додаємо щіпку солі та розтираємо полотном ножа в пасту. На дрібній тертці натираємо сир. Часникову пасту та тертий сир відправляємо в миску з петрушкою та цедрою, наливаємо трохи оливкової олії та ретельно перемішуємо. Запечені стегенця дістаємо з духовки, рясно покриваємо приготовленою намазкою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку ще на 5 хвилин.
Готові стегенця подаємо до столу і насолоджуємося соковитим та ароматним м’ясом. Смачного!
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…