Усі люблять соковиту та ароматну курочку, але не завжди є час та бажання чекати, коли вона промаринується. Ділюсь лайфхаком як швидко замаринувати будь-яке м’ясо.
Сьогодні ми приготуємо всіма улюблені курячі стегенця і зробимо до них ароматну “намазку”. Приготуйте за нашим рецептом цю просту та доступну страву та отримайте масу смачного задоволення від соковитого та ароматного м’яса.
Інгредієнти:
Приготування:
У миску наливаємо трохи фільтрованої води і з невеликого шматочка лимона вичавлюємо через ситечко лимонний сік. Додаємо соєвий соус, сіль і все перемішуємо до повного розчинення солі. У шприц набираємо підготовлений маринад і вводимо за допомогою голки в стегенце. Стегенця перекладаємо в ємність для запікання, поливаємо оливковою олією, додаємо для аромату пару гілочок чебрецю, гілочку розмарину. Зверху м’ясо злегка підсолюємо і відправляємо стегенця у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Через 20 хвилин збільшуємо температуру ще на 15 градусів і запікаємо ще 5-6 хвилин.
Поки запікаються стегенця, приготуємо “намазку” для м’яса. У миску натираємо цедру з 1/3 частини лимона, додаємо лимонний сік (вичавлений з половинки лимона) і дрібно нарізану петрушку. Половину часнику дрібно нарізаємо, додаємо щіпку солі та розтираємо полотном ножа в пасту. На дрібній тертці натираємо сир. Часникову пасту та тертий сир відправляємо в миску з петрушкою та цедрою, наливаємо трохи оливкової олії та ретельно перемішуємо. Запечені стегенця дістаємо з духовки, рясно покриваємо приготовленою намазкою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку ще на 5 хвилин.
Готові стегенця подаємо до столу і насолоджуємося соковитим та ароматним м’ясом. Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…