Нове

Просто тане в роті: торт без випікання із печива за 5 хвилин

Цей рецепт на той випадок, коли хочеться солодкого, але не хочеться вовтузитися з тістом і духовкою. Торт із печива із заварним кремом виходить дуже м’яким і ніжним, просто тане у роті!

Інгредієнти:

  • 500 г печива
  • 1 л молока
  • 250 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 4 ст.л борошна
  • 1 ст.л ванільного цукру

Приготування:

Приготуємо заварний крем. У ковшик (каструлю) наливаємо молоко, ставимо на плиту і нагріваємо на повільному вогні. Тим часом збиваємо яйця із цукром 1,5-2 хвилини. Далі всипаємо борошно і трохи збиваємо до однорідності.

З каструлі відливаємо приблизно половину гарячого молока і потроху вливаємо до яєць, паралельно збиваючи. Половину молока, що залишилася, продовжуємо нагрівати майже до кипіння. Збиту яєчно-молочну суміш тонким струмком вливаємо в каструлю з молоком (помішуючи), доводимо до кипіння і варимо крем на невеликому вогні 1,5-2 хвилини (постійно помішуючи), після чого знімаємо з плити.

У гарячий крем додаємо ванільний цукор, вершкове масло і перемішуємо до однорідності.

На дно форми викладаємо перший шар печива та змащуємо щедрою порцією гарячого крему. Далі знову печиво та крем (у мене виходить 4 шари печива). Верхнім шаром має бути крем. Торт посипаємо крихтою з печива (3-4 штучки печива подрібнюємо будь-яким зручним способом) або смаженими горішками або шоколадною стружкою. Забираємо торт просочуватися в холодильник щонайменше на 4 години, але краще на ніч або навіть на добу. Чим довше він просочуватиметься, тим м’якше і ніжніше!

За бажанням між шарами можна додати горішки або улюблені фрукти! У крем також можна додати грам 100 вареного згущеного молока або пюре з стиглих бананів! Буде ще смачніше!

Нове

Популярне