Рецепти

Просто та дуже смачно: висока шарлотка до чаю за лічені хвилини

Сьогодні хочу поділитися рецептом шарлотки. Це мій улюблений яблучний пиріг. Він виходить повітряний і пишний.

Інгредієнти:

  • Борошно ~ 160 г
  • Цукор 160 г
  • Яйце 4 шт
  • Розпушувач 1 ч.л з верхом
  • Ванільний цукор 8 г
  • Сіль до смаку
  • Кориця 0,5 ч.л
  • Яблуко 3-4 шт (~ 400 г)

Приготування:

У тарілку для змішування розбиваю 4 яйця, додаю цукор, сіль та ванільний цукор. Збиваю міксером приблизно 3-4 хвилини до білої пишної маси.

Висипаю розпушувач та частину борошна, перемішую міксером недовго. Додаючи борошно, що залишилося, знову перемішую.

Яблука почистила, вийняла серединки і нарізала на скибочки. Нарізані яблука додаю до тіста, перемішую.

Виливаю тісто у підготовлену форму.

Посипаю пиріг корицею. Зручно насипати корицю через дрібне сито. Можна також додати корицю відразу в яблука

Ставлю пиріг випікатися у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.

Час випікання приблизно 50 хвилин.

Пиріг готовий! Перш ніж його нарізати, треба дати пирогу охолонути.

Смачного!

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…