Сьогодні хочу поділитися рецептом шарлотки. Це мій улюблений яблучний пиріг. Він виходить повітряний і пишний.
Інгредієнти:
- Борошно ~ 160 г
- Цукор 160 г
- Яйце 4 шт
- Розпушувач 1 ч.л з верхом
- Ванільний цукор 8 г
- Сіль до смаку
- Кориця 0,5 ч.л
- Яблуко 3-4 шт (~ 400 г)
Приготування:
У тарілку для змішування розбиваю 4 яйця, додаю цукор, сіль та ванільний цукор. Збиваю міксером приблизно 3-4 хвилини до білої пишної маси.
Висипаю розпушувач та частину борошна, перемішую міксером недовго. Додаючи борошно, що залишилося, знову перемішую.
Яблука почистила, вийняла серединки і нарізала на скибочки. Нарізані яблука додаю до тіста, перемішую.
Виливаю тісто у підготовлену форму.
Посипаю пиріг корицею. Зручно насипати корицю через дрібне сито. Можна також додати корицю відразу в яблука
Ставлю пиріг випікатися у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.
Час випікання приблизно 50 хвилин.
Пиріг готовий! Перш ніж його нарізати, треба дати пирогу охолонути.
Смачного!