Що може бути простішим. Перемішую картоплю з м’ясом, заливаю соусом та в духовку. Соус складається із 3 продуктів (у тому числі вода) і дає чудовий смак. Страва виходить ніжна, соковита і дуже смачна. М’ясо м’яке і вільно поділяється на волокна (воно просто тане у роті). Ну дуже просто готувати та смачно.
Інгредієнти:
- 1,2 кг картоплі (очищена)
- 800 г свинини (м’якуш)
- 150 г сметани (20%)
- 50 г томатної пасти
- 1 цибуля
- 600 мл води
- за смаком спеції
- за смаком сіль
Приготування:
Свинину (у мене лопатка) нарізаємо на середні шматки та викладаємо у форму (розмір 26 х 35 см). Страву можна готувати з куркою, індичкою чи яловичиною.
Картоплю нарізаємо на середні скибочки, цибулю дрібно (у мене білі частини від зеленої цибулі) і відправляємо у форму.
Посипаємо все сіллю, спеціями (у мене суміш перців та сушений часник по 1 ч. л. з гіркою) і додаємо один лавровий лист (розламуємо на 4 частини).
Добре перемішуємо.
У миску викладаємо сметану та томатну пасту.
Вливаємо воду, перемішуючи вінчиком, і соус готовий.
Заливаємо все соусом і запікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах 1 годину 20 хвилин. Форму не закриваємо. Через 1 годину виймаємо та акуратно перемішуємо.
На дні утворюється смачний соус. М’ясо та картопля дуже ніжні. Аромат у страви чудовий.
Картоплю зі свининою перекладаємо на тарілки, доповнюємо зеленою цибулею та насолоджуємося смаком.
Свинина виходить дуже ніжною, вона розпадається на волокна. Сметана дає приємний вершковий смак, а томатна паста дає гарний колір та легкий томатний смак. Це дуже смачна страва.
Смачного!!!