Смачніше Ви ще не куштували! Зараз сезон кабачків, раджу приготувати цю страву. Тісто замішувати не потрібно, все настільки просто, що таку смакоту можна готувати хоч щодня. Тим більше що приготування займає мінімум часу. Ви навіть уявити не можете як же це смачно! Приготуйте один раз і ви готуватимете постійно. Навіть тим хто не любить кабачки, ця страва припала до смаку.
Інгредієнти:
- Кабачки 1,2 кг
- Сир 200 г
- Часник 1 зубчик.
- Сосиски 3 шт.
- Яйця 5 шт.
- Перець 1 шт.
- Петрушка
- Кунжут, сіль.
- Вода 50 мл
Приготування:
Починаємо з того, що кабачки миємо, відрізаємо все зайве. Натираємо на великій тертці. У мене кабачки молоденькі, шкіру не чищу.
Солимо, перемішуємо, залишаємо на 15 хвилин.
Один болгарський перець чистимо і нарізаємо на кубики.
З кабачків віджимаємо сік. Болгарський перець відправляємо до кабачків.
На великій тертці натираємо кілька сосисок. Можна взяти ковбасу до смаку.
Вже на дрібній тертці натираємо один два зубчики часнику, дивіться до смаку
Додаємо яйця. Один жовток поки що залишимо.
Добре все перемішуємо. Додаємо спеції до смаку, я додала хмелі-сунелі, і ще раз перемішуємо.
Форму для випічки застилаємо пергаментом і зверху лавашем
Викладаємо нашу начинку. Її необхідно поділити на 3 частини. Розрівнюємо.
На великій тертці натремо сир. Я беру моцарелу і твердий сир. Невеликий пучок петрушки подрібнимо ножем і додамо до сиру.
Добре перемішуємо.
Викладаємо сирну суміш на начинку та накриваємо лавашем. Так робимо тричі.
Наприкінці краї лаваша загортаємо.
До жовтка додаємо ще одне яйце і перемішуємо вилочкою. Змащуємо зверху.
Посипаємо кунжутом і відразу ж відправляємо в заздалегідь розігріту духовку 180 С на 40-45 хвилин. Розмір моєї форми 24 на 24 сантиметри.
Смачного!