Готую на вечерю дуже смачну та просту картопляну запіканку. Просто натираємо на тертці картоплю і додаємо фарш. Запіканку готуємо у духовці, поставили запікатися та пішли робити свої справи.
Інгредієнти:
- Картопля – 800 г
- Фарш – 500 г
- Сир – 80 г
- Яйце – 1 шт
- Зелена цибуля
- Сіль
- Перець
Приготування:
800 г сирої картоплі натираємо на великій тертці. Трохи солимо і перемішуємо. Картопля пустить зайвий сік.
Форму для запікання змащуємо олією. На дно форми викладаємо половину картоплі. Картоплю необхідно віджати.
Наступним шаром викладаємо 500 г фаршу. Можна його відразу посолити та додати спеції, я просто зробила це поверх. Фарш посипаємо зеленою цибулею, можна звичайною.
Картоплю, що залишилася, віджимаємо і змішуємо з 1 яйцем, 80 г тертого сиру і меленим перцем за смаком. Перемішати.
Викладаємо на фарш картопляно-сирну масу.
Накриваємо запіканку фольгою і ставимо запікатись у розігріту духовку до 180 С на 60 хвилин. Потім знімаємо фольгу і залишаємо ще на 15 хвилин, щоб запіканка підрум’янилася.
Запіканка з картоплі та фаршу готова. Простий та швидкий рецепт.
Картопляна запіканка це завжди чудовий варіант вечері для всієї родини. Приготуйте за цим рецептом так просто і смачно.
Смачного!