У зв’язку з сезоном гарбуза, у мене є найкращий рецепт гарбузових булочок для вас! Вони не лише смачні, а й їх легко спекти. Ви можете легко приготувати гарбузові булочки своїми руками. Гарбузові булочки ідеально підходять для сніданку всією родиною або просто як перекушування для дітей.
Інгредієнти:
- Вода тепла – 100 мл.
- Дріжджі пресовані – 25 г
- Цукор – 80 г
- Борошно – 600 г
- Кардамон – 1 ч.л.
- Гарбузова приправа – 2 ч.л.
- Йогурт – 150 г
- Яйце – 1 шт.
- Гарбузове пюре – 150 г
- Масло вершкове – 60 г
- Сіль – 12 г
- Молоко – 1 ст.л.
- Яєчний жовток – 1 шт.
Час приготування: 2 год. 20 хв.
Приготування:
Розчиніть дріжджі та цукор у теплій воді і дайте трохи піднятися. З борошна, солі, кардамону, гарбузових спецій та дріжджової води замісіть тісто в мисці. Додайте яйце, йогурт, олію та гарбузове пюре і місіть ще 5 хвилин, щоб вийшло гладке тісто.
Перелийте тісто в миску і дайте піднятися в теплому місці не менше 1 години.
Якщо тісто трохи липне, просто викладіть його на посипану борошном робочу поверхню і посипте зверху невеликою кількістю борошна. розділіть тісто на 9-15 кульок однакового розміру (вирішіть самі, якого розміру ви хочете спекти булочки).
Застеліть велику форму для запікання пергаментним папером. Покладіть маленькі кульки тіста поруч один з одним у форму або на деко, накрийте тканиною і дайте знову піднятися протягом 30 хвилин.
Розігрійте духовку до 190 °C. Збийте разом молоко та яєчний жовток і змастіть булочки. Тепер випікайте булочки з гарбуза приблизно 25-30 хвилин. Розділіть вручну на окремі булочки і насолоджуйтесь, поки вони ще теплі.
Смачного!