Рецепти

Просте та смачне листкове печиво на кефірі

Ділюсь одним з улюблених рецептів печива на кефірі.

Інгредієнти:

  • цукор у начинку 150 г
  • борошно у начинку 120 г
  • масло вершкове в начинку 50 г
  • борошно 480 г
  • розпушувач 1 ч.л.
  • масло вершкове 250 г
  • сіль 1/2 ч.л.
  • кефір 250 г

Приготування:

Масло перетерти руками з цукром і борошном в дрібну крихту. Прибрати в холодильник поки що готуємо тісто

Борошно перемішати із сіллю та розпушувачем. Натерти на борошно на великій тертці заморожене вершкове масло. Перемішати з борошном масло. Додати по трохи холодний кефір, поступово замішуючи тісто. Тісто розділити на 6 частин та прибрати на 30 хвилин у холодильник.

Розкотити кожну порцію тіста тонко (2 мм приблизно). Зверху викласти штрейзель. І так усі шари. Останній шар посипати звичайним цукром. Нарізати на ромби чи квадрати. Викласти на пергаментний папір. Випікати 20 хвилин при 180 градусах.

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…