Нове

Просте печиво “Бантики” за 20 хвилин: смачне, розсипчасте та гарне

Пропоную цими вихідними зайнятися готуванням, а саме – спекти смачне, розсипчасте печиво. Найголовніше, що воно готується швидко, всього 20 хвилин вашого часу та ласощі для сім’ї на столі.

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 80 г
  • ванілін – щіпка
  • цедра лимона
  • олія – 100 мл
  • кукурудзяний крохмаль – 50 г
  • розпушувач – 1 ч.л. (без гірки)
  • борошно – 200 г

Додатково:

  • шоколад – 50 г
  • кокосова стружка – 1 ст.л.

Приготування:

У миску розбиваємо яйце, додаємо 80 г цукру і щіпку ваніліну, розмішуємо віночком до однорідності.

Додаємо цедру лимона, 100 мл олії без запаху і знову добре перемішуємо.

Висипаємо 50 г кукурудзяного крохмалю, 1 ч. л. розпушувача (без гірки) та 200 г просіяного борошна. Замішуємо м’яке, ніжне тісто, що не липне до рук.

Для зручності поділяємо тісто на 4 частини. Кожен шматочок тіста скочуємо в невелику “ковбаску” (можна дві), яку поділяємо на маленькі смужки.

А формується тісто досить легко. Беремо вилку і натискаємо з одного боку на тісто і з іншого, залишаючи центр незачепленим. Виходять гарні маленькі бантики.

Перекладаємо заготовки на лист, застелений папером для випічки і ставимо випікатися в нагріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин.

Печиво випікається швидко, тому не перетримуйте його в духовці.

Після випікання даємо охолонути буквально кілька хвилин, на центр, за допомогою маленької ложки або кондитерського мішка, наносимо розтоплений шоколад і посипаємо кокосовою стружкою або подрібненими горішками.

Замість шоколаду можна взяти варене згущене молоко, але враховуйте той момент, що воно не застигає, як шоколад. А замість темного шоколаду беріть за бажання молочний чи білий.

Ось таке гарне та смачне печиво ми приготували менше, ніж за пів години.

Смачного!

Нове

Популярне