Пропоную цими вихідними зайнятися готуванням, а саме – спекти смачне, розсипчасте печиво. Найголовніше, що воно готується швидко, всього 20 хвилин вашого часу та ласощі для сім’ї на столі.
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.
- цукор – 80 г
- ванілін – щіпка
- цедра лимона
- олія – 100 мл
- кукурудзяний крохмаль – 50 г
- розпушувач – 1 ч.л. (без гірки)
- борошно – 200 г
Додатково:
- шоколад – 50 г
- кокосова стружка – 1 ст.л.
Приготування:
У миску розбиваємо яйце, додаємо 80 г цукру і щіпку ваніліну, розмішуємо віночком до однорідності.
Додаємо цедру лимона, 100 мл олії без запаху і знову добре перемішуємо.
Висипаємо 50 г кукурудзяного крохмалю, 1 ч. л. розпушувача (без гірки) та 200 г просіяного борошна. Замішуємо м’яке, ніжне тісто, що не липне до рук.
Для зручності поділяємо тісто на 4 частини. Кожен шматочок тіста скочуємо в невелику “ковбаску” (можна дві), яку поділяємо на маленькі смужки.
А формується тісто досить легко. Беремо вилку і натискаємо з одного боку на тісто і з іншого, залишаючи центр незачепленим. Виходять гарні маленькі бантики.
Перекладаємо заготовки на лист, застелений папером для випічки і ставимо випікатися в нагріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин.
Печиво випікається швидко, тому не перетримуйте його в духовці.
Після випікання даємо охолонути буквально кілька хвилин, на центр, за допомогою маленької ложки або кондитерського мішка, наносимо розтоплений шоколад і посипаємо кокосовою стружкою або подрібненими горішками.
Замість шоколаду можна взяти варене згущене молоко, але враховуйте той момент, що воно не застигає, як шоколад. А замість темного шоколаду беріть за бажання молочний чи білий.
Ось таке гарне та смачне печиво ми приготували менше, ніж за пів години.
Смачного!