Овочеві запіканки особливо добрі в сезон, коли молоді кабачки, капусту, моркву, перець і зелень можна знайти і в найближчому магазині, і на ринку або на своєму городі. Саме ці овочі найчастіше запікають у духовці з різними доповненнями у вигляді сиру, фаршу, риби, а також із вершками чи соусом.
Інгредієнти:
Приготування:
Капусту дрібно нарізаємо, додаємо сіль і перетираємо руками до м’якого стану.
А якщо капуста щільна, зимова, то її заливаємо окропом. І залишаємо хвилин на 15, щоб капуста дійшла до напівготовності. Потім усю зайву воду зливаємо і капусту віджимаємо.
Моркву та кабачок натираємо на великій тертці, перець нарізаємо тонкою соломкою. Петрушку дрібно нарізаємо. Все перемішуємо.
Заливка:
У чаші з’єднуємо яйця, 1 ч. л. солі або на смак, цукор, перець і злегка збиваємо віночком. Додаємо сметану, олію, борошно і розпушувач. Добре все перемішуємо та виливаємо до овочів.
Викладаємо на лист, застелений пергаментом. Розрівнюємо все за допомогою лопатки.
Відправляємо в розігріту духовку до 180 ° С на 20 хвилин. Дістаємо, посипаємо тертим сиром та запікаємо ще 20 хвилин.
Смачного!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…