Нове

Проста та ситна запіканка зі свіжих овочів

Овочеві запіканки особливо добрі в сезон, коли молоді кабачки, капусту, моркву, перець і зелень можна знайти і в найближчому магазині, і на ринку або на своєму городі. Саме ці овочі найчастіше запікають у духовці з різними доповненнями у вигляді сиру, фаршу, риби, а також із вершками чи соусом.

Інгредієнти:

  • Капуста – 500 г
  • Сіль велика – 1 ч.л.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Петрушка
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль – 1 ч.л. без гірки або до смаку
  • Цукор – 1,5 ч.л.
  • Перець чорний – 1/2 ч.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Рослинна олія – 4 ст.л.
  • Сметана – 60 г
  • Борошно – 130 г
  • Сир – 200 г

Приготування:

Капусту дрібно нарізаємо, додаємо сіль і перетираємо руками до м’якого стану.

А якщо капуста щільна, зимова, то її заливаємо окропом. І залишаємо хвилин на 15, щоб капуста дійшла до напівготовності. Потім усю зайву воду зливаємо і капусту віджимаємо.

Моркву та кабачок натираємо на великій тертці, перець нарізаємо тонкою соломкою. Петрушку дрібно нарізаємо. Все перемішуємо.

Заливка:

У чаші з’єднуємо яйця, 1 ч. л. солі або на смак, цукор, перець і злегка збиваємо віночком. Додаємо сметану, олію, борошно і розпушувач. Добре все перемішуємо та виливаємо до овочів.

Викладаємо на лист, застелений пергаментом. Розрівнюємо все за допомогою лопатки.

Відправляємо в розігріту духовку до 180 ° С на 20 хвилин. Дістаємо, посипаємо тертим сиром та запікаємо ще 20 хвилин.

Смачного!

Нове

Популярне