Овочеві запіканки особливо добрі в сезон, коли молоді кабачки, капусту, моркву, перець і зелень можна знайти і в найближчому магазині, і на ринку або на своєму городі. Саме ці овочі найчастіше запікають у духовці з різними доповненнями у вигляді сиру, фаршу, риби, а також із вершками чи соусом.
Інгредієнти:
- Капуста – 500 г
- Сіль велика – 1 ч.л.
- Кабачок – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець гострий – 2 шт.
- Петрушка
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – 1 ч.л. без гірки або до смаку
- Цукор – 1,5 ч.л.
- Перець чорний – 1/2 ч.л.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Рослинна олія – 4 ст.л.
- Сметана – 60 г
- Борошно – 130 г
- Сир – 200 г
Приготування:
Капусту дрібно нарізаємо, додаємо сіль і перетираємо руками до м’якого стану.
А якщо капуста щільна, зимова, то її заливаємо окропом. І залишаємо хвилин на 15, щоб капуста дійшла до напівготовності. Потім усю зайву воду зливаємо і капусту віджимаємо.
Моркву та кабачок натираємо на великій тертці, перець нарізаємо тонкою соломкою. Петрушку дрібно нарізаємо. Все перемішуємо.
Заливка:
У чаші з’єднуємо яйця, 1 ч. л. солі або на смак, цукор, перець і злегка збиваємо віночком. Додаємо сметану, олію, борошно і розпушувач. Добре все перемішуємо та виливаємо до овочів.
Викладаємо на лист, застелений пергаментом. Розрівнюємо все за допомогою лопатки.
Відправляємо в розігріту духовку до 180 ° С на 20 хвилин. Дістаємо, посипаємо тертим сиром та запікаємо ще 20 хвилин.
Смачного!