Рецепти

Повітряний зефір – готуємо вдома самі, смачніше за магазинний

Хочу поділитися з вами рецептом справжнього яблучного зефіру! Домашній зефір виходить ніжним, повітряним та дуже смачним!) Приготувати його не складно, якщо знати кілька нюансів, про які я докладно розповім. Спробуйте приготувати його самі і ви не захочете більше купувати його в магазині!

Інгредієнти:

  • Яблучне пюре – 130 г
  • Білок – 30 г (від середнього яйця С1)
  • Цукор – 300 г
  • Вода – 75 мл
  • Агар-агар – 5 г
  • Ванілін, лимонна кислота – за бажанням

Приготування:

Для приготування зефіру дуже важливо дотримуватися пропорцій, тому вимірюйте всі інгредієнти на терезах, тоді у вас все вийде!

Зефір готується дуже швидко, тому підготуйте одразу все необхідне: пергаментний папір, на який будемо осаджувати зефір та кондитерські мішки з насадками.

Яєчний білок та яблучне пюре мають бути холодними. Яблучне пюре має бути досить густим.

У каструлю з товстим дном додаємо цукор, воду, дрібку ваніліну та агар-агар. Все перемішуємо і поки що відставляємо убік.

Спершу краще збити яблучне пюре з білком, а потім уже зварити сироп.

До яблучного пюре, за бажанням, додаємо щіпку лимонної кислоти і збиваємо міксером близько 2 хвилин до пишноти. Пюре має посвітлішати і стати пишніше.

Тепер додаємо яєчний білок і збиваємо міксером 3-5 хвилин до пишності. Дуже важливо, щоб білок та пюре були добре збиті, оскільки це впливає на консистенцію зефіру. Важливо не перезбити білок, щоб він не став пухким. Як тільки маса ущільнилася (залишається добрий малюнок) і стала пишною, можна відключати міксер.

А тепер зваримо сироп. Ставимо каструлю (з товстим дном) на вогонь вище за середнє і доводимо до кипіння, постійно помішуючи і піднімаючи з дна агар-агар, оскільки він має властивість осідати.

Цукор зі стінок також збираємо, щоб він повністю розчинився. Як тільки сироп почав кипіти, знижуємо трохи температуру і варимо сироп до температури 110 градусів. Якщо термометра немає, то орієнтуємося на консистенцію сиропу: при піднятті лопатки сироп повинен стікати безперервною тонкою ниткою. Час активного кипіння сиропу становить близько 3 хвилин.

Тепер тонким струмком вливаємо сироп по краю миски в білково-яблучне пюре і збиваємо міксером на найменшій швидкості. Сироп обов’язково потрібно вводити тонким струмком, щоб вся маса не опала. Агар стабілізується при температурі 40 градусів, тому вся маса буде поступово остигати і ставати більш щільною, пишною та повітряною.

Як тільки повністю сироп додали, збільшуємо швидкість до максимальної і продовжуємо збивати масу доти, доки вона не стане накручуватися на віночки.

За бажанням, в масу можна додати пару крапель барвника, щоб зефір набув рожевого кольору.

Тепер потрібно діяти швидко: всю масу одразу розкладаємо по кондитерських мішках.

Відсаджуємо зефір на пергаментний папір (або силіконовий килимок). Спочатку відсаджуємо основу зефіру (щоб вона була плоскою і надалі можна було склеїти дві зефірки між собою), а потім робимо пару завитків.

Залишаємо зефір підсихати на 8-10 годин (можна залишити на добу). Я лишаю на ніч.

Зефір повинен добре схопитися, згори з’явиться суха скоринка, а всередині він повністю застигне.

Коли зефір застигне, посипаємо цукровою пудрою.

Потім з’єднуємо дві половинки зефірок і повністю обвалюємо їх у цукровій пудрі.

Наш зефір готовий! У ньому добре відчувається яблучний смак, він пружний, щільний і дуже смачний!

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…