Нове

Повітряний та ніжний сирний десерт Бланманже без випічки

Бланманже – вид французького десерту, який найчастіше готується з молока, цукру та рисового борошна чи крохмалю. Дещо пізніше виникли інші його різновиди – кокосове, сирне, вершкове, шоколадне, з додаванням желатину або агар-агару, оскільки його використання покращує зовнішній вигляд страви: желе стає більш щільним і добре тримає форму.

Найсмачнішим виходить сирна різновидність десерту. Мало того, що десерт із сиру з желатином дуже смачний, то він ще й дуже корисний.

Я хочу запропонувати вам рецепт сирного бланманже з додаванням замороженої тертої смородини. Замість смородини можна використовувати інші наповнювачі, наприклад, терту полуницю, консервовані персики або ананаси.

Інгредієнти:

  • смородина чорна -200 г
  • молоко -120 мл
  • сметана 15-25% жирності-100 г
  • цукрова пудра або мед -80-90 г
  • желатин – 25 г
  • ванілін – 10 г

Приготування:

Желатин заливаємо холодним молоком, перемішуємо, залишаємо на 15-20 хвилин для набухання.

За допомогою блендера перебиваємо смородину, пропускаємо через сито, щоб очистити від кісточок та шкірки.

Ягідну масу з’єднуємо зі сметаною, сиром та ваніліном. Сир та сметану можна брати будь-якої жирності.

Збиваємо всі компоненти за допомогою блендера в однорідну кремоподібну масу. Додаємо цукрову пудру чи мед.

Набряклий желатин розчиняємо на плиті або мікрохвильовій печі, але не кип’ятимо. Охолоджуємо і додаємо до сирної маси тонким струмком і добре перемішуємо.

Швидко розливаємо сирну масу по силіконових формах і відправляємо в холодильник на 2-3 години до повного застигання.

Смачного!

Нове

Популярне