Нове

Повітряний пиріг з абрикосами на кефірі

Повітряний пиріг із абрикосами на кефірі ідеальний до столу під час сезону стиглих фруктів. Він готується дуже просто із бюджетних продуктів. Навіть якщо ви не любите працювати із тістом, боятися цього рецепту не варто. Адже основа виходить досить рідкою. Тому складнощів з її приготуванням не виникне навіть у господарок-початківців. Як вже зрозуміло з назви тісто замішуватимемо на основі кефіру. Продукт може бути будь-якої жирності. Крім кефіру до складу тіста входить вершкове масло та яйця. Масло має бути якісною, без наявності у складі жирів рослинного походження. Його жирність має бути не менше 82,5%. Яйця використовуємо великі з яскравим жовтком. У цьому випадку тісто набуде красивого золотистого відтінку.

Доповнюватимемо пиріг абрикосами. Фрукти мають бути стиглими, ароматними та солодкими. Важливо, щоб вони були досить щільними та не розпадалися. Якщо вони містять багато соку, то пиріг може вийти клейким. Тому шматочки краще посипати крохмалем. Абрикоси обов’язково пробуємо перед включенням до складу.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 400 г;
  • Пшеничне борошно – 170 г;
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.;
  • Сода – ½ ч.л.;
  • Вершкове масло – 120 г + 20 г для змащення форми;
  • Куряче яйце – 2 шт.;
  • Цукор – 130 г;
  • Сіль – ¼ ч.л.;
  • Кефір – 150 мл;
  • Манка – 1 ст.

Приготування:

  • Форму для запікання добре змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном. Важливо, щоб крупа рівномірно розподілилася формою;
  • Абрикоси миємо, просушуємо, потім розрізаємо на 2 частини, видаляємо кісточку. Половинки абрикос нарізаємо кубиками та викладаємо в глибоку тарілку;
  • В іншу глибоку чашку просіюємо борошно разом з розпушувачем та содою. Додаємо до нього розтоплене вершкове масло, курячі яйця, сіль та кефір. Замішуємо рідке тісто.
  • Працюємо швидко та акуратно;
  • Додаємо в отримане тісто нарізані абрикоси та перемішуємо;
  • Викладаємо основу у форму для запікання. Розрівнюємо пиріг лопаткою та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Пиріг має стати рум’яним;
  • Даємо випічці охолонути, нарізаємо її на порційні шматочки і подаємо до столу.

Нове

Популярне