Поспішаю з вами поділитися рецептом повітряного бісквітного рулету до чаю. Найцікавіше, що ми не будемо готувати крем, нам просто знадобляться фрукти і сухофрукти. Рулет можна приготувати на швидку руку буквально за пів години. Простий варіант випічки не тільки для сімейного чаювання, але і для зустрічі з друзями. В якості начинки для рулету я вибрала яблуко, чорнослив і курагу.
Бісквітний рулет з яблуками і сухофруктами:
Тісто:
- Яйця – 4 шт
- Цукор – 100 г
- Борошно – 130 г
- Дрібка солі
Начинка:
- Яблуко – 1 шт
- Курага – 50 г
- Чорнослив – 50 г
Приготування:
Для початку готуємо начинку. На великій тертці натираємо 1 яблуко, нарізаємо дрібно 50 г чорносливу і 50 г кураги. Деко застилаємо пергаментом. Якщо ви не впевнені в своєму пергаменті можна змастити його олією. На листу розподіляємо натерте яблуко, зверху посипаємо чорносливом і курагою.
Тепер можна приготувати тісто, але не забудьте заздалегідь включити духовку для розігріву, оскільки тісту стояти не можна, інакше вийде все повітря і бісквіт не підніметься. Отже, збиваємо міксером 4 яйця з дрібкою солі до появи пишної піни, потім додаємо по чуть-чуть 100 г цукру. Збиваємо 5-7 хвилин. Маса повинна стати світлою, досить щільною і сильно збільшитися в обсязі.
Потім просіваємо 130 г борошна і замішуємо тісто акуратно лопаткою знизу вгору. Довго не мішаємо, а просто з’єднуємо інгредієнти.
Виливаємо тісто на начинку і рівномірно розподіляємо.
Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 15 хвилин.
З гарячого готового рулету знімаємо пергамент і відразу звертаємо рулет.
Накриваємо рулет рушником і повністю охолоджуємо.
Бісквітний рулет посипаємо цукровою пудрою.
Ніжний, повітряний, просто приголомшливий рулет з соковитою начинкою. Можна за смаком додати горішки, родзинки, корицю і тд. Проста і смачна випічка до чаю.
Смачного!