Нове

Повітряні та хрусткі рибні чіпси: улюблена риба мільйонів

Мабуть, найсмачніша закуска з риби.

Чіпси виходять повітряними, хрусткими, а в поєднанні з фірмовим соусом – роблять смак цієї страви незабутньою.

Інгредієнти:

  • Філе минтая
  • Борошно – 150 г
  • Крохмаль – 50 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Пиво світле безалкогольне – 250 мл
  • Сіль за смаком
  • Майонез – 2 ст. ложки
  • Цедра лимона – 0.5 ч. ложки
  • Часник – 0.5 зубчика
  • Кріп – за смаком
  • Перець – 1 щіпка
  • Копчена паприка – 1 щіпка

Приготування:

Філе минтаю розморожуємо в трохи підсоленій воді. Розморожену рибу перекладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої вологи. У чашу міксера розбиваємо два яйця, додаємо щіпку солі і все добре збиваємо. У миску з борошном додаємо крохмаль, наливаємо 200 мл пива і акуратно все перемішуємо. У миску додаємо збиті яйця, наливаємо 50 мл пива і все перемішуємо. Минтай ріжемо на невеликі шматочки, обвалюємо в борошні, потім занурюємо в кляр і смажимо до готовності у великій кількості олії. Готові шматочки викладаємо на паперовий рушник.

До таких чіпсів відмінно підійде соус: до піали з майонезом додаємо цедру лимона і натираємо половинку часнику. Додаємо дрібно нарізаний кріп, дрібку меленого  перцю та кілька столових ложок сметани. Все добре перемішуємо, посипаємо зверху копченою паприкою і подаємо з рибними чіпсами на стіл.

Нове

Популярне