Мабуть, найсмачніша закуска з риби.
Чіпси виходять повітряними, хрусткими, а в поєднанні з фірмовим соусом – роблять смак цієї страви незабутньою.
Інгредієнти:
- Філе минтая
- Борошно – 150 г
- Крохмаль – 50 г
- Яйця – 2 шт.
- Пиво світле безалкогольне – 250 мл
- Сіль за смаком
- Майонез – 2 ст. ложки
- Цедра лимона – 0.5 ч. ложки
- Часник – 0.5 зубчика
- Кріп – за смаком
- Перець – 1 щіпка
- Копчена паприка – 1 щіпка
Приготування:
Філе минтаю розморожуємо в трохи підсоленій воді. Розморожену рибу перекладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої вологи. У чашу міксера розбиваємо два яйця, додаємо щіпку солі і все добре збиваємо. У миску з борошном додаємо крохмаль, наливаємо 200 мл пива і акуратно все перемішуємо. У миску додаємо збиті яйця, наливаємо 50 мл пива і все перемішуємо. Минтай ріжемо на невеликі шматочки, обвалюємо в борошні, потім занурюємо в кляр і смажимо до готовності у великій кількості олії. Готові шматочки викладаємо на паперовий рушник.
До таких чіпсів відмінно підійде соус: до піали з майонезом додаємо цедру лимона і натираємо половинку часнику. Додаємо дрібно нарізаний кріп, дрібку меленого перцю та кілька столових ложок сметани. Все добре перемішуємо, посипаємо зверху копченою паприкою і подаємо з рибними чіпсами на стіл.