Такий рецепт дуже популярний у багатьох сім’ях, тому ділюся з тими, кому такий рецепт не відомий. Попри те, що сирні кульки готуються у великій кількості рослинної олії, вони виходять не жирними.
Інгредієнти:
- Сир – 400 г
- Борошно – 220 г
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 80 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Сіль – щіпка
- Рослинна олія – 250 г
Приготування:
- Сир перетираю з цукром і яйцями. Намагаюся розім’яти великі сирні крупинки. Зазвичай беру сир 5%.
- Додаю до сиру борошно, розпушувач (соду), ванілін, сіль. Ретельно перемішую. Тісто виходить трохи липким.
- У каструлі або сотейнику добре прогріваю рослинну олію. Рясно змащую руки рослинною олією. Формую сирні кульки розміром трохи більше перепелиного яйця і викладаю в гарячу олію. Готую порціями. Після того, як кульки спливуть і стануть рум’яними, виймаю шумівкою і викладаю на паперові серветки. Коли сирні кульки охолонуть, посипаю цукровою пудрою.
Смачного!
Також читайте: ОЛАДКИ З ЯГОДАМИ І ЖИТНІМ БОРОШНОМ