На цьому сирному тісті вони завжди виходять повітряними, ніжними та неймовірно смачними. Ще покажу прекрасну шоколадну глазур, варити її не треба, готується вона за кілька хвилин і знадобиться всього 3 продукти. Вона надає будь-якій випічці приємного шоколадного смаку. Тісто замішується швидко та просто. У кексів чудовий аромат та смак.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 200 г сиру (9%)
- 160 г борошна (пшеничне)
- 150 г цукру
- 80 г вершкового масла (82,5%)
- 2 шт. курячих яєць
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 г ваніліну
Для глазурі:
- 60 г цукрової пудри (3 ст. л.)
- 15 г какао-порошку (1 ст. л. з гіркою)
- 2 ст. л. води
Приготування:
У миску викладаємо сир (не дуже вологий), жовтки та розм’якшене вершкове масло.
Добре перемішуємо занурювальним блендером. Суміш можна просто перемішати вилкою, тоді сир перетираємо через сито.
Міксером недовго збиваємо цукор із білками (не до пік).
Додаємо порціями збиті білки в суміш з сиру і перемішуємо.
Борошно змішуємо з ваніліном та розпушувачем. Частинами додаємо в миску і перемішуємо ложкою.
Виходить ніжне, досить густе тісто.
Форми для кексів (12 шт.) змащуємо вершковим маслом і заповнюємо на 2/3. Ставимо у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
Як тільки кекси зарум’яняться, виймаємо та перевіряємо на готовність дерев’яною паличкою. Кекси виймаємо з форм на решітку і остуджуємо.
Щоб додати кексам шоколадний смак та гарний вигляд, покриваємо їх шоколадною глазур’ю. Готується вона дуже просто та швидко. У миску висипаємо цукрову пудру, какао-порошок та перемішуємо.
Вливаємо окріп (2 ст. л.), швидко перемішуємо віночком і глазур готова. Вона в міру густа і стає твердою за 1:00 без витримки в холодильнику.
За допомогою кисті змащуємо сирні кекси шоколадною глазур’ю і залишаємо на ґратах. Можна почекати, коли глазур затвердіє, а можна і відразу подати на стіл.
Сирні кекси виходять повітряними, пористими, дуже ніжними, ароматними з чудовим смаком. Глазур їм дає чудовий шоколадний смак.
Смачного!!!