Нове

Повітряні пончики Берлінери з начинкою: вони просто невагомі, не дарма їх люблять мільйони людей

Берлінери – це смажені повітряні пончики з начинкою всередині. На другий день не втрачають свого смаку: тісто таке ж м’яке, пористе і не гумове, а начинка може змінюватись в залежності від ваших уподобань (джем, крем, шоколад, конфітюр, згущене молоко і так далі). Берлінери можна не лише цукровою пудрою посипати, а й вмочити у шоколад. Виходить справді смачно, можна їсти і не зупинитися! Не дарма ж їх так любить велика кількість людей. Не закликаю їсти пончики щодня, але іноді можна дозволити. Це дуже смачно.

Інгредієнти:

  • жовток – 3 шт.
  • цукор – 50 г (2 ст.л.)
  • сіль – 2 г (1/3 ч.л.)
  • ванільний цукор – 15 г (3 ч.л.)
  • молоко – 270 г
  • дріжджі сухі – 5-11 г
  • борошно – 500 г (4 склянки)
  • вершкове масло – 50 г (2 ст.л.)
  • варене згущене молоко – 350 г (1 банк)
  • цукрова пудра
  • олія для фритюру

Приготування:

У мисці змішуємо жовтки, цукор, сіль та ванільний цукор. Додаємо тепле молоко.

Просіюємо трохи борошна і всипаємо дріжджі швидкодіючі, розмішаємо. Якщо дріжджі звичайні сухі, розведіть їх попередньо в теплому молоці.

Замішуємо однорідне тісто з додаванням м’якого вершкового масла. Залишаємо на 40-60 хвилин у теплі.

Через цей час розкочуємо тісто завтовшки 1,5 см і вирізаємо пончики діаметром 7 см, залишки тіста збираємо, даємо відпочити і розкочуємо.

Пончики накриваємо, залишаємо на 20 хвилин перед смаженням.

Смажимо з двох сторін до золотистого кольору.

Охололі пончики протикаємо і наповнюємо вареним згущеним молоком. Посипаємо цукровою пудрою.

Смачного!

Нове

Популярне