Берлінери – це смажені повітряні пончики з начинкою всередині. На другий день не втрачають свого смаку: тісто таке ж м’яке, пористе і не гумове, а начинка може змінюватись в залежності від ваших уподобань (джем, крем, шоколад, конфітюр, згущене молоко і так далі). Берлінери можна не лише цукровою пудрою посипати, а й вмочити у шоколад. Виходить справді смачно, можна їсти і не зупинитися! Не дарма ж їх так любить велика кількість людей. Не закликаю їсти пончики щодня, але іноді можна дозволити. Це дуже смачно.
Інгредієнти:
- жовток – 3 шт.
- цукор – 50 г (2 ст.л.)
- сіль – 2 г (1/3 ч.л.)
- ванільний цукор – 15 г (3 ч.л.)
- молоко – 270 г
- дріжджі сухі – 5-11 г
- борошно – 500 г (4 склянки)
- вершкове масло – 50 г (2 ст.л.)
- варене згущене молоко – 350 г (1 банк)
- цукрова пудра
- олія для фритюру
Приготування:
У мисці змішуємо жовтки, цукор, сіль та ванільний цукор. Додаємо тепле молоко.
Просіюємо трохи борошна і всипаємо дріжджі швидкодіючі, розмішаємо. Якщо дріжджі звичайні сухі, розведіть їх попередньо в теплому молоці.
Замішуємо однорідне тісто з додаванням м’якого вершкового масла. Залишаємо на 40-60 хвилин у теплі.
Через цей час розкочуємо тісто завтовшки 1,5 см і вирізаємо пончики діаметром 7 см, залишки тіста збираємо, даємо відпочити і розкочуємо.
Пончики накриваємо, залишаємо на 20 хвилин перед смаженням.
Смажимо з двох сторін до золотистого кольору.
Охололі пончики протикаємо і наповнюємо вареним згущеним молоком. Посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!