Виходять повітряними, м’якими та дуже смачними. Готуються з бюджетних продуктів, без яєць та без замісу тіста. Ділюсь рецептом з Вами.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 300 г
- Картопляне пюре – 100 г
- Цукор – 25 г
- Сухі дріжджі – 3 г
- Сіль – 3 г
- Вода – 180-200 мл
- Олія рослинна – 30 г
- Кунжут (за бажанням)
- Оливкова олія (за бажанням)
Приготування:
Сиру картоплю нарізаємо на тонкі скибочки і перекладаємо в тарілку. Готуємо на пару, протягом 15 хвилин.
Перекладаємо в миску і розминаємо товкачем. Додаємо трохи води та змішуємо. Вливаємо воду, що залишилася, змішуємо. Додаємо сухі дріжджі, цукор і змішуємо та залишаємо на п’ять хвилин. Вливаємо олію, насипаємо сіль і борошно, добре змішуємо лопаткою.
Накриваємо кришкою та залишаємо на годину.
Перекладаємо тісто на стіл (присипаний борошном) і формуємо в кулю. Розділяємо на 9 частин та формуємо кульки.
Перекладаємо у форму для запікання з пергаментом, накриваємо рушником і чекаємо, коли булочки збільшаться.
Трохи розпорошуємо водою, за бажанням посипаємо кунжутом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку – на 15 хвилин.
Після випічки за бажанням змащуємо оливковою олією.
Смачного!