У глибокому посуді змішайте тепле молоко з цукром і дріжджами. Нехай опара постоїть приблизно 10 хвилин.
Після цього добавте одне яйце, додайте ванілін за смаком, всипте невеликими порціями борошно і вимісіть тісто.
Під час вимішування додайте дрібку солі і м’яке вершкове масло. Вимішуйте і підсипайте потроху борошно, що залишилося. В результаті у вас повинно вийти м’яке і не липким тісто.
Тісто покладіть в миску і залиште на 60 хвилин для вистоювання, прикривши плівкою. За цей час воно має збільшитися вдвічі.
В цей час займіться начинкою. Яблучка ретельно помийте, зріжте шкірку і виріжте серцевину. Поріжте фрукти на невеликі кубики.
Яблука перекладіть на сковорідку, посипте цукром, видавіть на них сік з половинки лимона, перемішайте і тушкуйте приблизно 20 хвилин, поки не випарується повністю рідина. Присипте корицею, перемішайте і нехай остигає.
Тісто розділіть на однакові шматки, і скачайте в кульки. Залиште їх на 15 хвилин для вистоювання, прикривши плівкою.
Стіл присипте борошном і сформуйте з кульки пиріжок, в середину якого покладіть яблучну начинку.
У деко покладіть пекарський папір і на нього викладайте сформовані вироби. Дайте їм ще 15-20 хвилин для вистоювання.
Збийте яйце і змастіть ним булочки. За бажанням можете присипати кунжутом, цукром, маком.
Помістіть вироби в духовку приблизно на 15 хвилин. Випікайте при 180 °.
Подавайте охолодженими.
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…