У глибокому посуді змішайте тепле молоко з цукром і дріжджами. Нехай опара постоїть приблизно 10 хвилин.
Після цього добавте одне яйце, додайте ванілін за смаком, всипте невеликими порціями борошно і вимісіть тісто.
Під час вимішування додайте дрібку солі і м’яке вершкове масло. Вимішуйте і підсипайте потроху борошно, що залишилося. В результаті у вас повинно вийти м’яке і не липким тісто.
Тісто покладіть в миску і залиште на 60 хвилин для вистоювання, прикривши плівкою. За цей час воно має збільшитися вдвічі.
В цей час займіться начинкою. Яблучка ретельно помийте, зріжте шкірку і виріжте серцевину. Поріжте фрукти на невеликі кубики.
Яблука перекладіть на сковорідку, посипте цукром, видавіть на них сік з половинки лимона, перемішайте і тушкуйте приблизно 20 хвилин, поки не випарується повністю рідина. Присипте корицею, перемішайте і нехай остигає.
Тісто розділіть на однакові шматки, і скачайте в кульки. Залиште їх на 15 хвилин для вистоювання, прикривши плівкою.
Стіл присипте борошном і сформуйте з кульки пиріжок, в середину якого покладіть яблучну начинку.
У деко покладіть пекарський папір і на нього викладайте сформовані вироби. Дайте їм ще 15-20 хвилин для вистоювання.
Збийте яйце і змастіть ним булочки. За бажанням можете присипати кунжутом, цукром, маком.
Помістіть вироби в духовку приблизно на 15 хвилин. Випікайте при 180 °.
Подавайте охолодженими.
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…
Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…
Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…
Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…
Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…
Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…