Рецепти

Повітряні булочки з сиром та глазур’ю

Це дуже популярні булочки з сирною начинкою та глазур’ю!

З начинкою можна грати, але сир особливо мені подобається, він дає булочкам соковитість і вони довго залишаються м’якими та свіжими!

Інгредієнти:

Здобне тісто:

  • 450 г борошна
  • 100 мл молоко + вода
  • 1 ч. л. солі (6 г)
  • 75 г цукру
  • 27 г пресованих дріжджів або 9 г сухих
  • 3 яйця
  • 45 г вершкового масла, м’якого

Сирна начинка:

  • 300 г сиру (5…9 %)
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 жовток
  • цедра лимона або ваніль
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 яйце + 1/2 ст. л. молока для змащування булочок
  • 1 склянка цукрової пудри + гаряча вода для глазурі

Приготування:

Тісто. У рідині розчиняю дріжджі. У миску де замішуватиму тісто розбиваю яйця, всипаю цукор. Збиваю віночком. Вливаю дріжджовий розчин. Всипаю борошно та сіль.

Замішую тісто. Коли воно збереться в грудку, підмішую м’яке вершкове масло, невеликими порціями.

Коли все масло розмішалось, викладаю тісто на стіл і вимішую до гладкості. Готове тісто має бути м’яке та нелипке. Якщо тісто прилипає до рук, можна додати трохи борошна.

Кладу його в миску змащену олією. Накриваю та залишаю підніматися на 2 години.

Через 1 годину тісто потрібно обім’яти.

Сирна начинка. До сиру додаю цукор, жовток, натираю трохи лимонної цедри. Перемішую. Всипаю крохмаль і ще раз добре перемішую.

Готове тісто поділяю на дві половини. Кожну розкочую в тонкий прямокутний пласт. Товщиною приблизно 3 мм. На тісто викладаю половину начинки та розрівнюю. Краї тіста складаю до центру. Защипую шов. Розрізаю на 10 частин.

Кожну смужку перекручую двічі. Викладаю на лист з пергаментом. Накриваю та залишаю підніматися на 40 хвилин. У мене вийшло 2 листи або 20 булочок.

Перед випіканням збиваю яйце з 1/2 ст. молока чи води та змащую булочки.

Випікати булочки потрібно при 200 °С – 15…17 хвилин.

Коли булочки охолонуть, роблю глазур.

У цукрову пудру вливаю гарячу воду, добре перемішую. Глазур має бути досить густою. Воду додаю зовсім потроху, щоб спочатку не зробити глазур надто рідкою.

Змащую булочки.

Булочки виходять невагомі, дуже легкі, ніжні, соковиті та дуже смачні!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…