Нове

Повітряні булочки з сиром та глазур’ю

Це дуже популярні булочки з сирною начинкою та глазур’ю!

З начинкою можна грати, але сир особливо мені подобається, він дає булочкам соковитість і вони довго залишаються м’якими та свіжими!

Інгредієнти:

Здобне тісто:

  • 450 г борошна
  • 100 мл молоко + вода
  • 1 ч. л. солі (6 г)
  • 75 г цукру
  • 27 г пресованих дріжджів або 9 г сухих
  • 3 яйця
  • 45 г вершкового масла, м’якого

Сирна начинка:

  • 300 г сиру (5…9 %)
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 жовток
  • цедра лимона або ваніль
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 яйце + 1/2 ст. л. молока для змащування булочок
  • 1 склянка цукрової пудри + гаряча вода для глазурі

Приготування:

Тісто. У рідині розчиняю дріжджі. У миску де замішуватиму тісто розбиваю яйця, всипаю цукор. Збиваю віночком. Вливаю дріжджовий розчин. Всипаю борошно та сіль.

Замішую тісто. Коли воно збереться в грудку, підмішую м’яке вершкове масло, невеликими порціями.

Коли все масло розмішалось, викладаю тісто на стіл і вимішую до гладкості. Готове тісто має бути м’яке та нелипке. Якщо тісто прилипає до рук, можна додати трохи борошна.

Кладу його в миску змащену олією. Накриваю та залишаю підніматися на 2 години.

Через 1 годину тісто потрібно обім’яти.

Сирна начинка. До сиру додаю цукор, жовток, натираю трохи лимонної цедри. Перемішую. Всипаю крохмаль і ще раз добре перемішую.

Готове тісто поділяю на дві половини. Кожну розкочую в тонкий прямокутний пласт. Товщиною приблизно 3 мм. На тісто викладаю половину начинки та розрівнюю. Краї тіста складаю до центру. Защипую шов. Розрізаю на 10 частин.

Кожну смужку перекручую двічі. Викладаю на лист з пергаментом. Накриваю та залишаю підніматися на 40 хвилин. У мене вийшло 2 листи або 20 булочок.

Перед випіканням збиваю яйце з 1/2 ст. молока чи води та змащую булочки.

Випікати булочки потрібно при 200 °С – 15…17 хвилин.

Коли булочки охолонуть, роблю глазур.

У цукрову пудру вливаю гарячу воду, добре перемішую. Глазур має бути досить густою. Воду додаю зовсім потроху, щоб спочатку не зробити глазур надто рідкою.

Змащую булочки.

Булочки виходять невагомі, дуже легкі, ніжні, соковиті та дуже смачні!

Нове

Популярне