Основа – це помідорки, бажано щільні та соковиті. Такі вже є у продажу.
Інгредієнти:
- Помідори – 3 шт.
- Сирок – 1 шт.
- Яйця перепелині – 7-8 шт. або курячі – 4 шт.
- Часник – пару зубків
- Майонез – 1-2 ложки
- Сіль, спеції – за смаком
Приготування:
Яйця попередньо відварюємо і чистимо від шкаралупи.
Помідорки миємо, сушимо і ріжемо кружальцями по сантиметру завтовшки. Беремо по дві середні часточки, решту можна пустити на салат або з’їсти в процесі приготування.
Чотири перепелині яйця ріжемо навпіл, підуть для прикраси. Якщо яйця курячі, то два яйця ріжемо, як і помідори, кільцями. Відкладаємо по два середні кільця на блюдечко.
Інші яйця дрібно ріжемо або натираємо на дрібній терці, так само чинимо з плавленим сирком.
Тиснемо або дрібно рубаємо пару зубків часничку, кладемо в миску з сиром і яйцями. Присмачуємо ложкою – двома майонезу.
Добре перемішуємо до однорідності. Пробуємо на сіль, якщо потрібно додаємо до смаку. Спеції можна будь-які, які до вподоби.
Часник і майонез беріть на власний розсуд: трохи більше або менше.
На кружечки помідорів викладаємо по ложці сирної заправки. Можна зеленню присипати трохи.
До намазки кладемо половинки або кружечки яєць. Можна збоку прилаштувати, а можна покласти зверху.
Закуска готова. Смачного!