Поки багато мандаринів і йде сезон, готуємо з них ніжний, соковитий і смачний пиріг до чаю на святковий стіл. Пиріг на столі виглядає дуже красиво та апетитно, а робиться простіше простого та швидко.
Інгредієнти:
- Борошно – 300 г
- Цукор – 150 г
- Молоко – 50 мл
- Рослинна олія – 100 мл
- Яйця – 3 штуки
- Мандарини 6-8 штук
- Сода – 1/4 чайної ложки
- Ванілін – 1/4 чайної ложки
Приготування:
У велику миску розбиваємо яйця, кладемо цукровий пісок і збиваємо міксером до однорідності. Вливаємо молоко, соняшникову олію і ще раз збиваємо міксером.
У борошно додаємо соду, ванілін, розмішуємо і просіюємо в яєчну масу, збиваємо міксером до однорідності.
Мандарини розрізаємо навпіл, щоб вийшли кільця.
Дно форми, застелене для випікання папером, змащуємо маслом і присипаємо цукровим піском. Зверху викладаємо мандарини.
Заливаємо тістом, розрівнюємо та випікаємо 45 хвилин при 180 градусах. Готовий пиріг перевертаємо, знімаємо папір та подаємо на стіл!
Смачного!