Хрумкі баклажани в надзвичайно смачному соусі. Готую їх, в основному, до м’яса чи риби замість гарніру, але іноді як самостійну страву на вечерю.
Інгредієнти:
Соус:
Приготування:
Овочі (баклажани, перець і цибуля) ріжемо, часник рубаємо ножем.
Баклажани замочуємо в холодній підсоленій воді, приблизно хвилин на 20-30, баклажани не будуть гірчити і трохи просоляться. Далі обсушуємо їх паперовими. рушниками. І обвалюємо їх у крохмалі.
Потім обсмажуємо баклажани у великій кількості добре розігрітої рослинної олії, до легкого золотистого кольору та хрусткої скоринки.
Обсмажені баклажани перекладаємо в залізний друшляк або на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію.
Готуємо соус. Змішуємо соєвий соус, кетчуп, оцет, цукор, 1/2 частину часнику, крохмаль та воду… соус готовий.
На сковороді обсмажуємо цибулю та часник, буквально по 1,2 хвилини далі додаємо перець і обсмажуємо ще кілька хвилин. Овочі повинні бути злегка сирими (не пересмаженими).
Потім до овочів додаємо баклажани, перемішуємо та заливаємо соусом, і помішуючи доводимо соус до загусання (це буквально 1,2 хвилини)
Знімаємо з вогню, перекладаємо на велику страву і одразу на стіл.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…