Рецепти

Показую, як приготувати піцу на кефірі: тісто пишне, м’яке, пропікається в духовці 5 хвилин

Сьогодні готуватиму піцу на кефірі без дріжджів. Піца на тісті з кефіру виходить практично така ж, як і з використанням класичного дріжджового тіста.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • кефір – 1 склянка
  • борошно – 2,5 склянки
  • 1 яйце
  • цукор – 1 ч.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • сода – 1/2 ч.л.
  • олія – 3 ст.л.

Для томатного соусу:

  • томати у власному соку – 5-6 шт.
  • часник – 3-4 зубчики
  • італійські трави – 1 ч.л.
  • цукор – 1 ч.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • олія – 2 ст.л.

Для начинки:

  • ковбаса, болгарський перець, цибуля, помідор, сир

Приготування:

Для тіста нам потрібно змішати усі інгредієнти, окрім борошна. Виливаємо 1 ст. кефіру в миску, додаємо туди пів ч. л. солі, пів ч. л. соди, 1 ч. л. цукру. Вбиваємо 1 яйце і додаємо 3 ст. л. рослинної олії.

Все перемішуємо, сюди починаємо просівати борошно десь 350 г, у будь-якому випадку додавайте його поступово невеликими порціями.

Головне не переборщите з борошном, інакше тісто для піци вийде жорстким і несмачним. Тісто має вийти ніжним та м’яким.

Присипаємо стіл  борошном і викладаємо тісто на стіл. Продовжуємо вимішувати його руками і за необхідності якщо тісто липне до рук, додаємо ще трохи борошна.

Як тільки тісто перестає липнути до рук і столу – перекладаємо в миску, накриваємо плівкою та даємо постояти десь 30 хвилин.

Тим часом займуся томатним соусом для піци.

Як готувати соус:

Очищаємо від шкірки консервовані томати у власному соку та подрібнюємо блендером.

Часник дрібно нарізаємо, далі в каструлю або сотейник наливаємо олію, всипаємо туди 1 ч. л. італійських трав, щоб розкрився їх аромат та часник.

Трохи обсмажуємо, потім виливаємо наші збиті томати і тушкуємо на середньому вогні постійно помішуючи 5-10 хвилин, щоб вийшла зайва вода.

Також я додаю 1 ч. л. цукру та пів ч. л. солі. Насамкінець пробуйте соус на смак, якщо чогось не дістає, то додавайте.

Збираємо піцу:

Пройшло 30 хвилин, тепер можна працювати із тістом. На присипаний борошном стіл викладаємо тісто, воно добре тягнеться, м’яке – трохи обминаємо.

Якщо потрібно, додаємо трохи борошна, скочуємо в кулю та розрізаємо на 2 частини. Я формую з однієї частини кульку і розтягую її руками на столі або на вазі, у результаті у мене виходить коло.

Переносимо тісто на змащене олією деко і змащуємо тісто відступаючи від краю 1 сантиметр остиглим томатним соусом.

Далі починаємо викладати начинку – спочатку тертий сир, потім ковбасу, слідом помідори та цибулю, болгарський перець та завершальним шаром знову сир.

Відправляємо в наперед розігріту духовку до 280 градусів на п’ять хвилин.
Тісто на кефірі виходить пишним і м’яким, готується та пропікається у духовці дуже швидко.

І все наша піца на кефірі готова, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. У мене вийшло 2 піци діаметром десь 26-27 см.

Останні новини

Маша Єфросиніна розповіла про чоловіка, який служить у ЗСУ

Українська ведуча Маша Єфросиніна відверто розповіла про свого чоловіка Тимура Хромаєва, який нині служить у…

Смачний салат «Принц»

Салат «Принц» — ситна та ароматна страва з ніжною текстурою і виразним смаком, який досягається…

Смачні соковиті та пікантні биті огірки

Соковиті та пікантні биті огірки — легка закуска з насиченим ароматом і цікавим смаком. Простий…

Смачний люля-кебаб із курки

Люля-кебаб із курки — ароматна і соковита страва з приємною текстурою. Готується з доступних інгредієнтів…

Макс Барських здивував різдвяним настроєм своїх фанів

Український співак Макс Барських презентував новий кліп на пісню "Я вже не ти". Ця відеоробота…

Артур Логай поділився кадрами зі шрамами на руках

Український актор Артур Логай поділився відвертими спогадами про важкий період у своєму житті, який йому…