Простий, смачний та швидкий торт зі смаком морозива пломбір не залишить нікого байдужим. Для його приготування не потрібна духовка або мікрохвильова піч, і печиво в цьому рецепті теж не знадобиться.
Інгредієнти:
Інгредієнти для заварного крему:
Важливо: вершкове масло необхідно потримати в морозильній камері хвилин 20-30. Сметана має бути охолоджена.
Приготування:
У глибоку миску просіяти борошно, додати цукор, натерти на тертці вершкове масло (щоб масло було зручніше терти, можна обвалювати його в борошні). Перетерти вміст руками, щоб вийшла крихта. Висипати готову крихту в суху сковорідку і обсмажувати її на невеликому вогні, постійно помішуючи, до золотисто-коричневого кольору.
Готуємо заварний крем. У каструлю вбити яйця, всипати цукор, ваніль і крохмаль, перемішати вінчиком, щоб розчинилися жовтки. Тепер влити сметану та поставити на слабкий вогонь. Варити крем до загусання, постійно перемішуючи лопаткою, щоб не утворилися грудки і крем не пригорів до дна каструлі. Як тільки крем загусне – зняти його з плити, додати шматочок вершкового масла, добре перемішати і залишити доти, доки він повністю не охолоне. Обов’язково накрити плівкою у контакт, щоб крем не обвітрювався. Щоб швидше маса охолола – поставте каструлю в миску з холодною водою і періодично змінюйте воду, оскільки вона швидко нагрівається (взимку можна просто виставити каструльку на балкон).
Складання торта зручніше робити з кондитерським кільцем (чим менше діаметр, тим більше шарів у вас вийде). Першим шаром насипати крихту, змастити кремом. Чергуємо шар із крему та крихти, поки вони не закінчаться. Трохи крихти можна залишити для прикраси або посипати тертим шоколадом (білим або темним) або кокосовою стружкою. Так само дуже ніжно виглядатимуть мигдальні пластівці. Забрати торт в холодильник на ніч (але не менше, ніж на 5-6 годин).
Смак чудовий, рецепт перевірений.
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…
Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…
Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…
Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…
Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…
Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…