Готую плавлений сир у домашніх умовах! Ідеальний сир для бутербродів та тостів! Коли готую, роблю одразу багато начинок на будь-який смак. На все готування, без жартів, йде не більше 30-40 хвилин! Плюс до всього, такий сир виходить і дешевшим і смачнішим, ніж його магазинні аналоги!
Інгредієнти:
- Сир 9% – 1,2 кг (можна взяти будь-якої жирності)
- Вершкове масло – 160 г
- Яйця – 2 шт.
- Лимонна кислота – 0,5 ч.л.
- Сода харчова – 1,5 ч.л.
- Сіль – 2 ч.л.
Приготування:
У чашу блендера закладаємо сир, яйця, вершкове масло, лимонну кислоту, харчову соду, перемелюємо в блендері до однорідності і перекладаємо масу в каструлю.
Ставимо каструлю на середній вогонь і розтоплюємо масу до однорідності, постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною, переливаємо в блендер і ще раз перемелюємо. Це потрібно для того, щоб повністю уникнути грудочок.
Після блендера повертаємо в каструлю, доводимо до “перших бульбашок” і відразу прибираємо з вогню. Даємо сиру 10 хвилин охолонути прямо в каструлі, періодично помішуючи.
У контейнери закладаємо будь-яку начинку на свій смак, заливаємо злегка остиглим сиром і ретельно перемішуємо.
Накриваємо харчовою плівкою в контакт, остуджуємо при кімнатній температурі, потім забираємо в холодильник до застигання (1-2 години). Дістаємо, прибираємо плівку, накриваємо кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.
За смаком сир не відрізняється від найдорожчих магазинних брендів, навіть смачніше виходить! Особливо з улюбленими начинками!
Смачного!