Ви любите піцу? Але не завжди є можливість сходити в кафе, а приготувати вдома піцу не кожен зважиться. Я хочу вам запропонувати альтернативу – це піца з лаваша. Швидкий рецепт без проблем з тістом для перекусу.
Інгредієнти:
- Лаваш – 2 листи
- Яйця – 3 шт
- Сметана – 4 ст.л
- Кетчуп – 1 ст.л
- Сир – 120-150 г (30 г на основу)
- Ковбаса (шинка, сосиски, фарш, м’ясо і тд.)
- Гриби (шампіньйони)
- Помідор (Черрі)
- Болгарський перець (мариновані огірки)
- Оливки
- Сіль
- Перець
Приготування:
Нам знадобиться форма для запікання, бажано з невисокими бортиками. Змащуємо форму рослинною олією. Укладаємо на дно форми один лист лаваша і посипаємо 30 г натертого сиру. Сир розподіляємо по всьому лавашу.
На сир укладаємо другий лист лаваша. Сир розплавиться і у нас вийде основа для піци. Зайвий край я відрізала, але це не обов’язково.
Основу для піци змащуємо соусом з 1 ст.л сметани і 1 ст.л кетчупу.
Тепер справа за начинкою. Я використовувала ковбаски, печериці, червону цибулю.
Далі помідори черрі, болгарський перець, оливки, зелена цибуля. Начинка може бути повністю на ваш розсуд і виходячи з того, що є в холодильнику.
Для заливки змішуємо вінчиком 3 яйця, 3 ст.л сметани, сіль і перець за смаком.
Виливаємо заливку по верх начинки. Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С 20 хвилин.
Після 20 хвилин дістаємо піцу і посипаємо 100-120 г сири і ставимо запікатися ще на 10-15 хвилин.
Ось і готова наша піца з лаваша. Так швидко і так смачно, що ви повинні спробувати.
Міняйте начинку і отримуйте нові варіанти. Відмінний перекус, зручно брати в дорогу або на пікнік. Якщо рідні просять піцу, то спробуйте варіант ледачої піци без проблем з тістом.
Смачного!