Цей варіант піци без замісу тіста чудово підійде на сніданок. Також він відмінно підійде для перекусу дітям та дорослим. Така піца виходить смачною та ситною. Готується вона дуже просто, а головне швидко. Як основа в цьому рецепті використовується лаваш, тому замішувати тісто не доведеться. У начинку, звичайно, можна покласти будь-яку відповідні продукти, які є у вас вдома. Це може бути солодкий перець, гриби, червона цибуля, будь-яке готове м’ясо чи ковбаса.
Обов’язково скуштуйте такий варіант швидкої піци на сковороді. Впевнена, що він врятує вас не раз!
Інгредієнти:
- лаваш – 1 великий прямокутний лист
- помідор – 1 шт.
- сир – 100 г
- шинка – 100 г
- томатний соус – 2 ст. л.
- кріп – пучок
Приготування:
Спочатку підготуємо інгредієнти. 100 г сиру тремо на великій тертці. 100 г шинки нарізаємо кубиками. Також можна використовувати ковбасу чи вже готове м’ясо.
Дрібно подрібнюємо невеликий пучок кропу. Беремо один середній помідор, розрізаємо його навпіл і вирізаємо плодоніжку. Половинки помідора нарізаємо невеликими часточками.
Для основи піци використовуватимемо тонкий лаваш. Лаваш складаємо вдвічі і вирізаємо з нього два кружечки таким самим діаметром, як і дно сковороди. Я скористалася кришкою від каструлі та ножем.
На холодну сковороду, яка стоїть на найменшому вогні, наливаємо трохи рослинної олії.
Кладемо перший лист лаваша та посипаємо його приблизно третьою частиною тертого сиру. Зверху кладемо другий лист лаваша. Цей лаваш змащуємо томатним соусом. Також можна змастити сметаною або майонезом, розведеною з томатною пастою або соусом.
Зверху кладемо шматочки шинки. На шинку викладаємо часточки помідорів. Посипаємо нарізаним кропом чи будь-якою іншою зеленню. І зверху все посипаємо тертим сиром, що залишився.
Сковороду накриваємо кришкою та готуємо піцу приблизно 5-7 хвилин. Будьте уважні, готуйте на маленькому вогні, щоб лаваш не згорів.
Піца готова, перекладаємо її на дошку та розрізаємо на порційні шматки.
Смачного!