Італійська кухня – найпоширеніша та найпопулярніша у всьому світі, завдяки таким стравам, як піца та спагеті. Вона дуже різноманітна та регіональна, у кожному регіоні є свої традиційні страви.
Я пропоную вам приготувати апетитну піцу-бургер з ароматним соусом песто, яку полюблять усі любителі “швидкої та смачної їжі”.
Інгредієнти:
- Французький багет – 1 шт
- Базилік – 5 гілочок
- Часник – 2-3 зубчики
- Сир моцарела – 2 кульки
- Кедрові горішки – 2 жмені
- Сир пармезан – 15-20 г
- Оливкова олія – 50-70 мл
- Запечене куряче філе
- Томати черрі
Приготування:
У чашу занурювального блендера відправляємо листя базиліку, кілька зубчиків часнику, півтори-дві жмені кедрових горіхів і натремо на дрібній тертці пармезан. У чашу наливаємо оливкову олію та пробиваємо все блендером.
Сир моцарела ріжемо на тонкі скибочки і викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої вологи. Тонко нарізаємо запечену курячу грудку. Французький багет ріжемо вздовж на 2 частини, внутрішні частини щедро змащуємо соусом песто і викладаємо тонким шаром скибочки курячої грудки. Додаємо зверху скибочки моцарели та прикрашаємо наш фастфуд половинками томатів чері. Піцу-бутер перекладаємо на лист, покритий фольгою або пергаментом і відправляємо в розігріту до 230 градусів духовку (на самий верх) на 3 хвилини. Запікаємо в духовці із включеним верхнім нагрівальним елементом.
Готовий піца-бутер трохи обпалюємо газовим пальником, ріжемо на зручні шматочки і подаємо до столу, прикрасивши зверху соусом песто. Смачного!