Нове

Пісочний пиріг з яблуками: смачний, ніжний, тане в роті

Сьогодні поділюсь рецептом пісочного пирога з яблуками. Смачне розсипчасте тісто та ніжна яблучна начинка. Пиріг просто смакота, в міру солодкий – з’їдається в одну мить.

Інгредієнти:

  • яблука – 4 шт.
  • персики – 4 шт. або банку конс. ананаса
  • сік лимона – 1-1,5 ст.л.
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.
  • ванілін, кориця – за бажанням

Для тіста:

  • борошно – 320 г
  • цукор – 100 г
  • дрібка солі
  • розпушувач – 1 ч.л. (З гіркою)
  • яйце – 1 шт.
  • вершкове масло – 160 г

Приготування:

Тісто готується швидко, тож спочатку підготуємо начинку. З яблук зрізаємо шкірку та нарізаємо їх кубиками. Відправляємо у глибоку миску.

Сюди ж я викладаю нарізані консервовані ананаси, можна використовувати очищені від шкірки персики, теж буде дуже смачно.

Видавлюємо сік лимона, він не дасть потемніти яблукам і всипаємо столову ложку кукурудзяного крохмалю, перемішуємо.

Ще можна додати ванільний екстракт і корицю до смаку, якщо хочете.
Начинка готова, приступаємо до тіста. У миску просіюємо борошно, додаємо щіпку солі та розпушувач. Всипаємо цукор і перемішуємо вінчиком.

Кладемо сюди нарізане на шматочки охолоджене вершкове масло і перетираємо в крихту.

В останню чергу розбиваємо одне яйце та продовжуємо вимішувати тісто.

Коли у нас вийшли великі грудки, можна вже розподіляти половину порції тіста за формою.

Попередньо застеляю її пергаментним папером, змащувати нічим не потрібно. Потім викладаємо начинку і поступово розподіляємо, трохи притискаючи.

І зверху посипаємо тістом, що залишилося.

Ставимо пиріг у заздалегідь розігріту духовку до 190 градусів і випікаємо 40-45 хвилин. Повністю остуджуємо пиріг у формі.

Дістаємо, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю. Виходить надзвичайно смачний і ніжний пиріг, всім рекомендую приготувати.

Нове

Популярне