Сьогодні покажу вам дуже популярний рецепт пісочних кошичків, але в своєму виконанні. Я дуже люблю тістечка, де є свіжі ягоди або фрукти. А в цих тістечках відмінно поєднується ніжне пісочне тісто, яскрава малинова начинка з кислинкою і легкий вершковий крем. Вони дивно смачні і я вам від щирого серця рекомендую їх приготувати! Замість малини можна взяти будь-які заморожені ягоди!
Інгредієнти:
Тісто:
- 1 яйце
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 50 г цукру
- 1 стол.л лимонного соку
- 1 ч.л цедри лимона
Крем:
- 150 мл жирних вершків
- 200 мл молока
- 40 г цукру
- 2 жовтки
- 20 г борошна
- 10 г ванільного цукру
- 400 г малини
Приготування:
- Для тіста змішайте борошно і цукор.
- Додайте до них масло.
- І руками перетріть в крихту.
- Додайте яйце, лимонний сік і цедру. Замісіть тісто.
- Загорніть тісто в пакет і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
- Для крему молоко перелийте в сотейник і нагрівайте практично до кипіння.
- Окремо збийте жовтки з цукром, ванільним цукром і борошном.
- Не припиняючи збивання влийте тонкою цівкою гаряче молоко.
- Перелийте всю масу в сотейник і поставте на вогонь. Заварна основа повинна загуснути.
- Далі її необхідно повністю остудити. Я остуджую в мисці з холодною водою, при цьому постійно перемішую.
- Добре охолоджені вершки збийте міксером, починаючи з малих оборотів і поступово збільшуючи швидкість.
- По столовій ложці додавайте охолоджену заварну основу кожен раз добре збиваючи міксером.
- Готовий крем приберіть в холодильник.
- Відпочиле тісто розкатайте в пласт товщиною 3-4 мм. Виріжте кола по діаметру формочок.
- Заповніть форми тістом розподіляючи його пальцями.
- Випікайте в добре розігрітій духовці при 180С до золотистого кольору.
- Частину малини відкладіть на прикрасу, а решту розітріть виделкою.
- Заповніть малиновим пюре кошики, приблизно по чайній ложці.
- Зверху викладіть крем.
- Цілі ягоди малини викладіть в якості прикраси.
- Охолодіть тістечка кошики з малиною в холодильнику і подавайте до чаю.
Також читайте: ДЕСЕРТИ ДЛЯ ДІЄТИ: СИРНИЙ ТОРТ З МАКОМ