Нове

Пісочне печиво, як у дитинстві – неймовірно смачно та просто

Пісочні тістечка люблять всі в моїй родині і просять готувати частіше. Ділюсь рецептом з Вами.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 180 г
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 130 г
  • Яйце – 1 штука
  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка
  • Розпушувач – 1 чайна ложка
  • Борошно – 310 г

Для начинки

  • Варення, джем, повидло (у мене червона та чорна смородина) – 300-350 грам

Приготування:

До м’якого вершкового масла додаємо сіль і збиваємо міксером. Насипаємо цукор і збиваємо міксером. Додаємо яйце та збиваємо міксером.

Просіюємо борошно з розпушувачем і ванільним цукром, змішуємо лопаткою і замішуємо руками тісто і розділяємо на дві частини. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в холодильнику на 15 хвилин.

Розкочуємо одну частину тіста, викладаємо на лист з пергаментом і робимо проколи виделкою. Випікаємо 10 хвилин при 200 градусах.

З другим тістом робимо те саме. Обрізаємо у коржів нерівні краї. Обрізані краї розтираємо до крихти.

Один корж змащуємо варенням. Зверху кладемо другий корж і змащуємо варенням.

Посипаємо підготовленою крихтою. Нарізаємо на порційні тістечка.

Смачного!

Нове

Популярне