Рецепти

Підбірка рецептів сирних рогаликів

Рогалики з сирного тіста виходять дуже м’якими, буквально тануть у роті. При цьому специфічний смак сиру в тісті практично не відчувається, а цукру в ньому не багато або немає зовсім.

Це дозволяє використовувати будь-яку начинку: сир, горіхи, мак, повидло, шоколад, фрукти. Можна навіть включити фантазію і начинити, скажімо, куркою з грибами. Все в твоїх руках!

Ми зібрали підбірку з 5 оригінальних рецептів сирних рогаликів. Спробуй спекти і побачиш, що встояти перед ними практично неможливо.

Сир перед приготуванням тіста слід додатково перетерти через сито, тоді він не буде відчуватися в тесті.

Для випічки підійде продукт будь-якої жирності, але є закономірність: чим жирніше сир, тим більше тісту знадобиться борошна.

КЛАСИЧНИЙ РЕЦЕПТ

Простий і смачний варіант, що не вимагає доповнень, присипок або начинок.

СКЛАДОВІ:

  • 300 г сиру
  • 100 г вершкового масла
  • 2,5 ст. борошна (приблизно)
  • 1 ст. цукру
  • 1 жовток
  • 1 пакетик розпушувача
  • дрібка солі
  • рослинна олія, щоб змастити деко

Приготування

Перетри через сито сир і змішай його з м’яким маслом до однорідного стану.
Просій борошно і з’єднай його з сіллю і розпушувачем.
Змішай все до отримання еластичного тіста.
Скачай тісто в кулю, накрий плівкою і відправ на 30 хвилин в холодильник.
Розкачай охолоджене тісто шаром в 5 мм. Посип його цукром і розкачай качалкою до однорідності.
Розділи коло тіста на рівні трикутники, як піцу.
Скрути з кожного рогалик від широкої частини до вузької.
Розклади рогалики на змащене маслом деко і змасти зверху жовтком.
Випікати 20 хвилин при температурі 180-190 градусів.

Смачного!

Рогалики з твердим сиром

СКЛАДОВІ

  • 1 ст. борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 200 г сиру
  • 50 г твердого сиру
  • 1 ч. Л. розпушувача
  • 1-2 ч. Л. солі

Приготування

Перемішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Додай шматочки масла і розітри руками.
Натри на середній тертці сир, змішай його з творогом і отриманої крихтою. Заміси еластичне тісто.
На присипаній борошном поверхні розкачай тісто в прямокутник і наріж його на трикутники.
Зверни трикутники в рулети. Виклади їх на застелене пергаментом деко.
Готуй випічку пів години в розігрітій до 190 градусів духовці. Рогалики повинні придбати злегка золотистий відтінок.

смачного!

Рогалики з горіховою начинкою

СКЛАДОВІ

  • 230 г пшеничного борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г сиру
  • 40 г цукру в начинку
  • 160 г цукру в тісто
  • 1 ст. горіхів
  • 2 яйця
  • цукрова пудра для прикраси

Приготування

Додай в борошно сир, цукор, 1 яйце і нарізане кубиками масло.
Виміси тісто і скачай його в кулю. Загорни в харчову плівку і відправ в холодильник приблизно на 40 хвилин.
Розділи білок і жовток залишився. Для начинки подрібни горіхи, змішай з цукром і яєчним білком.
Розкачай тісто в круглий пласт, поділи його на трикутники. На ширшу частину кожного виклади ложку горіхової начинки.
Загорни рогалики, змасти збитим жовтком.
Готуй хвилин 20 при 230 градусах, попередньо змастивши деко олією. Готову випічку прикрась цукровою пудрою.

Рогалики з медово-маковою начинкою

СКЛАДОВІ

  • 230 г вершкового масла
  • 230 г вершкового сиру
  • 2 ст. борошна
  • 1,5 ст. маку
  • 3/4 ст. меду
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. цукру
  • 0,5 ч. Л. кориці
  • 1,5 ст. л. лимонного соку

Приготування

Охолоджені вершкові сир і масло переклади в комбайн, посоли і збивай на низькій швидкості. Далі поступово додавай борошно, щоб замісити тісто.
Оберни основу в харчову плівку і заховай на ніч в холодильник.
На ранок в мак з третиною склянки води, додай мед, лимонний сік і цедру. Вари на невеликому вогні, поки суміш не загусне.
Дістань з холодильника тісто, розкачай в прямокутник і поділи на 3 рівні частини. Запакуй їх у плівку і відправ на годину в холодильник.
Кожен шматок тіста розкачай в тонкий пласт і розділи на рівні трикутники. Розподіли по ним начинку і скачай в рогалики.
Змасти їх яйцем, посип цукром і корицею. Випікати хвилин 30 при 180 градусах.

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…