Печиво з шоколадною крихтою готувати одне задоволення. Дуже швидко, легко та просто. Печиво виходить ароматне, злегка хрустке, дуже смачне і тане в роті – неможливо відірватися!
Інгредієнти:
На 9-10 штук
- Яйце (середнє) – 1 штука
- Вершкове масло – 130 г
- Цукор – 90 г (50 г тростинного і 40 грамів звичайного)
- Борошно – 200 г
- Розпушувач – 1 ч. ложка
- Шоколад (краплі або звичайний гіркий) – 60 г
- Сіль – щіпка
- Ванілін – щіпка
Приготування:
У миску кладемо розм’якшене вершкове масло, додаємо тростинний і звичайний цукор і добре все змішуємо (якщо немає тростинного цукру, його можна замінити на звичайний).
Додаємо яйце і знову добре змішуємо.
Потім додаємо трохи борошна, сіль, ванілін, розпушувач і добре змішуємо все до однорідності.
Потім додаємо шоколадні краплі (якщо їх немає, то можна взяти звичайний гіркий шоколад і подрібнити його на шматочки).
Всипаємо решту борошна і замішуємо тісто (має вийти м’яке і липке).
Вологими руками відщипуємо невеликі шматочки, розміром трохи більше, ніж волоський горіх, формуємо кульки і викладаємо на лист, застелений папером для випікання. Печиво зверху трохи притискаємо і випікаємо в розігрітій духовці до 180 градусів 15-20 хвилин.
Печиво готове. Смачного!!