Замість родзинок можна використовувати інші сухофрукти або свіжі ягоди (шматочки полуниці, смородину).
Інгредієнти:
- 180 г борошна
- 80 г вершкового масла, м’якого
- 70 г цукру
- 1 яйце
- 1 ч. л. розпушувача
- 100 г родзинок
- дрібка солі
- цедра лимона (апельсина) або ваніль
Приготування:
Тісто:
Духовку включаю розігріватись до 200°С.
Родзинки потрібно запарити окропом на 5 хвилин, промити і просушити. М’яке вершкове масло збиваю з цукром та сіллю, 5-7 хвилин. Повинна вийти пишна та світла маса.
Додаю яйце і збиваю ще 2…3 хвилини.
Натираю цедру лимона. Приблизно 1/5 лимона. Її можна замінити на ваніль чи ванільний цукор. Борошно змішую з розпушувачем. Просіюю в миску.
Добре перемішую лопаткою. В останню чергу додаю родзинки чи інші добавки. Тісто однорідне, м’яке та злегка прилипає до рук.
Можливо, коли замішуватимете тісто, воно здасться занадто липким, не поспішайте додавати борошно – формувати буде легко.
Формую кульки розміром із волоський горіх. Викладаю на лист покритий пергаментом, на відстані один від одного. Злегка притискаю, щоб вийшли коржики.
При 200 ° С випікаю печиво 15 хвилин.
Печиво м’яке з хрусткою скоринкою, якщо хочете хрумке – збільшуйте час випічки на 2-5 хвилин. Якщо печиво залишиться наступного дня – стане ще смачнішим)