Сьогодні хочу поділитись приготуванням дуже гарного новорічного десерту. Печиво-тістечко “Шишки”. Готуються вони без випічки, виходять оригінальні, красиві, їх приємно подати на святковий стіл!
Інгредієнти:
- Пісочне печиво 300 г
- Шоколадні кукурудзяні пластівці 150 г
- Молоко 200 мл
- Вершкове масло 100 г
- Волоські горіхи 100 г
- Цукор 2 ст.л
- Какао 3 ст.л
- Борошно
- Цукрова пудра для посипання
Приготування:
Для приготування підійде будь-яке пісочне печиво. Поламати печиво на шматочки та подрібнити у блендері в крихту
Подрібнити волоські горіхи. Висипати горіхи в крихту і перемішати.
У сотейник додаю цукор, висипаю борошно та какао. Какао просіваю через сито, щоб не було грудочок! Перемішую сухі інгредієнти вінчиком. Виливаю молоко і знову перемішую.
Ставлю сотейник нагріватись на середню температуру і доводжу суміш до закипання. Після закипання зменшую температуру і варю суміш ще 1 хв, щоб борошно заварилося. Додаю вершкове масло. Перемішую.
Виливаю гарячу суміш у крихту добре перемішую.тДобре перемішати та прибрати суміш у холодильник приблизно на годину.
Відокремлюю від охолодженої суміші невеликі шматочки. Формую з них конуси
Для формування лусочок можна використовувати будь-які шоколадні пластівці (сухий сніданок)
Акуратно встромляю по одній штучці по колу, формую лусочки.
Спочатку це займає якийсь час. Але якщо пристосуватися, то шишки можна формувати дуже швидко.
Готові шишки поставити в холодильник, щоб вони застигли. Перед подачею на стіл шишки красиво присипати цукровою пудрою.
Зберігати десерт у холодильнику оскільки при кімнатній температурі масло підтає. Краще виймати шишки з холодильника перед подачею на стіл.
Смачного!