Рецепти

Печінковий торт з грибами та сиром

Рецепт смачного пирога з начинкою. Коржі готуємо з печінки, можна взяти курячу чи іншу. Для начинки використовуємо смажені гриби з цибулею та сир із зеленню. Сир та гриби викладаються почергово у різні шари. Часниковий соус на основі майонезу робить пиріг дуже м’яким, ароматним, з пікантною ноткою. Незважаючи на велику кількість процесів, торт готується досить швидко та просто. Виглядає блюдо дуже апетитно, прикрасить будь-який святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка – 700 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Молоко – 100 мл.
  • Борошно – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження.

Начинка:

  • Печериці – 600 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сир – 100 г
  • Свіжий кріп – 30 г
  • Майонез – 250 г
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

Курячу печінку промийте, дайте повністю стекти рідині або висушіть її на рушнику. Цибулю наріжте довільними шматочками, додайте до печінки.

Печінку та цибулю перекрутіть через м’ясорубку або перебийте в блендері до однорідності, вбийте 2 яйця, влийте молоко, перемішайте.

Всипте необхідну кількість борошна, перебийте занурювальним блендером, щоб не було грудочок, додайте сіль та мелений перець за смаком.

З усього печінкового тіста посмажте на сковороді млинці однакового розміру. Сковороду періодично змащуйте олією. Млинці повинні вийти досить щільні та товсті. Смажте їх на середньому вогні з двох боків до придбання рум’яного кольору.

Окремо приготуйте начинку. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте нарізку в олії до напівпрозорості. До цибулі додайте гриби, нашатковані невеликими шматочками. Суміш посолити, смажте 5-8 хвилин до повного випаровування грибного соку. Після смаження гриби повністю остудіть.

Твердий сир натріть на дрібній тертці, змішайте зі здрібненим кропом.

На плоску тарілку викладіть один печінковий млинець. Зубчики часнику пропустіть через прес, додайте до майонезу, перемішайте. Млинець змастіть майонезним соусом.

Зверху викладіть частину смажених грибів.

Зверху на гриби покладіть другий печінковий корж. Змастіть його майонезом, присипте сиром та кропом.

Далі повторіть по черзі всі шари, доки не закінчаться млинці та начинка.

Торт поставте в холодильник на 1 годину для просочення шарів. Перед подачею верхівку торта змастіть майонезом, прикрасьте печерицями та свіжим кропом.

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…