Рецепти

Печінка завжди буде соковитою та ніжною: завдяки цьому рецепту її полюблять навіть противники субпродуктів

Намагаючись зробити печінку ніжнішою, її смажать і варять максимально довго і, на подив, досягають зовсім протилежного результату.

Справа зовсім не в печінці, а в невмінні її правильно готувати. Наведений рецепт орієнтований на курячу або індичку печінку, проте його можна адаптувати до будь-якого субпродукту.

Інгредієнти:

  • печінка – 500 г
  • цибуля-ріпка – 1 шт
  • масло вершкове – 2 ст.л
  • олія соняшникова – 2 ст.л
  • вершки (10%) – 200 мл
  • коріандр, чебрець, сіль.

Приготування:

Цибулю чистять, нарізають дрібними кубиками і пасерують на вершковому маслі до прозоро-золотистого кольору. Печінку ретельно миють, очищають від жиру, плівок, жовчі та, при необхідності, нарізають на порційні шматки.

У сковорідку з антипригарним покриттям виливають олію, і як тільки вона розігріється, викладають печінку. Обсмаження проводять на вогні вище середнього – по дві хвилини з кожного боку. Печінка має зарум’янитися, але не встигнути дати сік.

У сковороду додають прянощі та попередньо обсмажену цибулю, зменшують вогонь і закривають кришкою. У такому стані печінку готують ще 5 хвилин, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою.

Через відведений час у печінку виливають вершки, збільшують вогонь, а як тільки вершки закиплять, знову зменшують інтенсивність полум’я. Тушкування продовжують під кришкою ще 10 хвилин. За 2 хвилини до готовності печінку солять.

Після вимкнення вогню печінку залишають у сковороді ще на 10 хвилин. Коли нарешті настане час скуштувати страву, можна не сумніватися, що результат не розчарує нікого.

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…