Намагаючись зробити печінку ніжнішою, її смажать і варять максимально довго і, на подив, досягають зовсім протилежного результату.
Справа зовсім не в печінці, а в невмінні її правильно готувати. Наведений рецепт орієнтований на курячу або індичку печінку, проте його можна адаптувати до будь-якого субпродукту.
Інгредієнти:
Приготування:
Цибулю чистять, нарізають дрібними кубиками і пасерують на вершковому маслі до прозоро-золотистого кольору. Печінку ретельно миють, очищають від жиру, плівок, жовчі та, при необхідності, нарізають на порційні шматки.
У сковорідку з антипригарним покриттям виливають олію, і як тільки вона розігріється, викладають печінку. Обсмаження проводять на вогні вище середнього – по дві хвилини з кожного боку. Печінка має зарум’янитися, але не встигнути дати сік.
У сковороду додають прянощі та попередньо обсмажену цибулю, зменшують вогонь і закривають кришкою. У такому стані печінку готують ще 5 хвилин, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою.
Через відведений час у печінку виливають вершки, збільшують вогонь, а як тільки вершки закиплять, знову зменшують інтенсивність полум’я. Тушкування продовжують під кришкою ще 10 хвилин. За 2 хвилини до готовності печінку солять.
Після вимкнення вогню печінку залишають у сковороді ще на 10 хвилин. Коли нарешті настане час скуштувати страву, можна не сумніватися, що результат не розчарує нікого.
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…