Намагаючись зробити печінку ніжнішою, її смажать і варять максимально довго і, на подив, досягають зовсім протилежного результату.
Справа зовсім не в печінці, а в невмінні її правильно готувати. Наведений рецепт орієнтований на курячу або індичку печінку, проте його можна адаптувати до будь-якого субпродукту.
Інгредієнти:
Приготування:
Цибулю чистять, нарізають дрібними кубиками і пасерують на вершковому маслі до прозоро-золотистого кольору. Печінку ретельно миють, очищають від жиру, плівок, жовчі та, при необхідності, нарізають на порційні шматки.
У сковорідку з антипригарним покриттям виливають олію, і як тільки вона розігріється, викладають печінку. Обсмаження проводять на вогні вище середнього – по дві хвилини з кожного боку. Печінка має зарум’янитися, але не встигнути дати сік.
У сковороду додають прянощі та попередньо обсмажену цибулю, зменшують вогонь і закривають кришкою. У такому стані печінку готують ще 5 хвилин, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою.
Через відведений час у печінку виливають вершки, збільшують вогонь, а як тільки вершки закиплять, знову зменшують інтенсивність полум’я. Тушкування продовжують під кришкою ще 10 хвилин. За 2 хвилини до готовності печінку солять.
Після вимкнення вогню печінку залишають у сковороді ще на 10 хвилин. Коли нарешті настане час скуштувати страву, можна не сумніватися, що результат не розчарує нікого.
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…