Смачні смажені гриби, які я останнім часом часто готую. Мені подобається цей рецепт, тому що печериці смажаться швидко – на приготування йде хвилин 15, і ось уже ціла тарілка апетитних грибочків на столі. Дуже рекомендую рецепт!
Інгредієнти:
- печериці 300 г
- жовтки яєчні 2 шт
- молоко 2 ст.л
- борошно 4 ст.л
- сіль за смаком
- спеції за смаком
- олія для смаження
Приготування:
Нам знадобиться 300 г печериць. Якщо гриби дрібні, можна залишити прямо так, а якщо великі, то потрібно розрізати навпіл або пластинами нарізати.
Приготуємо кляр. Змішуємо в мисці 2 яєчні жовтки, 2 столові ложки молока, щіпку солі, за бажанням додаємо перець або інші спеції – наприклад, сушений часник. Розмішуємо до однорідності.
В іншу миску насипаємо 4 столові ложки борошна.
Кожну печерицю макаємо в яєчну суміш і обвалюємо в борошні. Якщо хочете, щоб кляра було більше, тоді робимо ще один шар: спочатку яйце, потім борошно.
Печериці викладаємо на сковороду з розігрітою олією. Олії має бути багато, піде приблизно 300 мл, тому що гриби повинні смажитися як у фритюрі.
Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
Ось і все)) Смачні печериці у клярі на сковороді готові. Подаємо з часниково-сметанним соусом, сирним та взагалі будь-яким іншим.
Смачного!