Нове

Печериці в хрусткому клярі: так смачно, і так просто

Смачні смажені гриби, які я останнім часом часто готую. Мені подобається цей рецепт, тому що печериці смажаться швидко – на приготування йде хвилин 15, і ось уже ціла тарілка апетитних грибочків на столі. Дуже рекомендую рецепт!

Інгредієнти:

  • печериці 300 г
  • жовтки яєчні 2 шт
  • молоко 2 ст.л
  • борошно 4 ст.л
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком
  • олія для смаження

Приготування:

Нам знадобиться 300 г печериць. Якщо гриби дрібні, можна залишити прямо так, а якщо великі, то потрібно розрізати навпіл або пластинами нарізати.

Приготуємо кляр. Змішуємо в мисці 2 яєчні жовтки, 2 столові ложки молока, щіпку солі, за бажанням додаємо перець або інші спеції – наприклад, сушений часник. Розмішуємо до однорідності.

В іншу миску насипаємо 4 столові ложки борошна.

Кожну печерицю макаємо в яєчну суміш і обвалюємо в борошні. Якщо хочете, щоб кляра було більше, тоді робимо ще один шар: спочатку яйце, потім борошно.

Печериці викладаємо на сковороду з розігрітою олією. Олії має бути багато, піде приблизно 300 мл, тому що гриби повинні смажитися як у фритюрі.

Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.

Ось і все)) Смачні печериці у клярі на сковороді готові. Подаємо з часниково-сметанним соусом, сирним та взагалі будь-яким іншим.

Смачного!

Нове

Популярне