Існує безліч соусів до пасти, але, на мій погляд, найнеперевершенішим є – соус Болоньєзе.
Італійський соус зі спагеті за нашим рецептом, думаю стане для вас новим і смачним відкриттям. Приготуйте соус Болоньєзе і порадуйте свою родину смачною та простою стравою.
Інгредієнти:
- Фарш свинячо-яловичий – 500 г
- Спагетті
- Цибуля – 1 шт
- Томати пілати – 1 банка
- Чебрець
- Базилік
- Сіль
- Перець
- Листочки селери
- Італійські трави – 1 ч. ложка
- Портвейн – 150 мл
- Сир пармезан
- Часник – 2 зубчики
Приготування:
Дрібними кубиками нарізаємо цибулю і обсмажуємо на оливковій олії, додавши гілочку чебрецю. Відразу ж у сковороду з цибулею відправляємо фарш, на смак солимо і перчимо. Все перемішуємо обсмажуємо 5-7 хвилин і додаємо одну чайну ложку італійських трав. У фарш відправляємо томати пілати, перемішуємо, зменшуємо вогонь і пробуємо соус на сіль. У Болоньєзе наливаємо портвейн, додаємо дрібно нарізаний часник та листочки селери. Соус тушкуємо пару хвилин і викладаємо на спагеті. Зверху посипаємо тертим пармезаном і прикрашаємо блюдо листочками свіжого базиліка.
Шикарна вечеря готова, подаємо до столу і насолоджуємося смаком.