Завдяки іншим продуктам такий паштет їдять навіть ті, хто печінку в принципі не любить. Та й готується закуска просто із доступних продуктів.
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 500 грамів
- Масло – 100 грамів + 20 грамів для смаження
- Курячі яйця – 2 штуки
- Цибуля – 1 штука
- Морква – 1 штука
- Чайна ложка солі та пара щіпок меленого перцю
Приготування:
Печінку промиваємо та видаляємо зайві прожилки, розрізаємо на окремі шматочки.
Варимо курячі яйця круто. Цибулю з морквою чистимо і нарізаємо на дрібні кубики.
Розігріваємо сковорідку із вершковим маслом. Обсмажуємо цибулю з морквою до м’якості 3-4 хвилини.
Додаємо печінку та обсмажуємо, помішуючи, на сильному вогні до готовності. Солимо і перчимо.
Печінка смажиться швидко, достатньо 7-8 хвилин і буде готова.
Для тих, хто хоче дієтичніший паштет, печінку можна відварити в підсоленій воді хвилин 15-20.
Дістаємо з холодильника вершкове масло (100 г), відрізаємо половину.
Перекручуємо через м’ясорубку половину масла, курячу печінку з цибулею та морквою. Перемішуємо, пробуємо на сіль, якщо потрібно, солимо за смаком.
Беремо лист фольги або харчової плівки, викладаємо печінкову масу рівним шаром по фользі, кладемо шматочки залишків масла і згортаємо паштет щільно в рулет.
Загортаємо краї та відправляємо в холодильник на 2-3 години.
Дістаємо, розвертаємо, нарізаємо кільцями та подаємо на стіл.
Смачного!