Сьогодні готуємо смачні пампушки з часником, які ідеально підійдуть до борщу. М’яке пухке тісто, часникова заправка і ароматна свіжа зелень … хочеться їх з’їсти прямо зараз!
Для початку підготуємо опару для тіста. У теплу воду висипаємо дріжджі і цукор, перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на столі на кілька хвилин.
Далі в глибоку миску просіваємо борошно, додаємо дрібку солі, перемішуємо, робимо поглиблення і виливаємо тепле молоко й активовані дріжджі. Також додаємо рослинну олію без запаху і замішуємо тісто.
Воно виходить м’яке, еластичне і злегка липне до рук. Муки більше не додаємо, змащуємо дно миски і поверхню теста рослинною олією, накриваємо тонким рушником і залишаємо в теплому місці до підняття на 30-60 хвилин. Час залежить від температури у вас в кімнаті.
Після того, як тісто добре збільшилася в розмірі, як мінімум в 3 рази, форму для випічки змащуємо рослинною олією.
Тісто за даним рецептом виходить супер-повітряне і ніжне. Його можна використовувати для приготування піци або міні-хліба.
Злегка обминаємо тісто руками і ділимо на 12 частин, кожну з яких округляємо і викладаємо у форму. Розмір моєї форми 19х26 см.
Знову накриваємо рушником і залишаємо на 15-20 хвилин в теплому місці. Тим часом жовток змішуємо з двома столовими ложками води. Цією сумішшю будемо обмазувати пампушки зверху.
Тепер змащуємо їх яєчною сумішшю і відправляємо булочки випікатися в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Поки випікаються пампушки ми приготуємо заправку. У невелику миску виливаємо 2 ст.л. води, 2 ст.л. рослинної олії, висипаємо 1 ч.л. солі, пропускаємо через прес 3 зубчики часнику і додаємо 1 ст.л. свіжої подрібненої зелені.
Дістаємо пампушки з духовки.
За допомогою пензлика поливаємо їх часниковою заправкою. Даємо трохи охолонути і подаємо до смачного борщу.
Пампушки виходять дуже повітряними і навіть на другий день залишаються м’якими, головне зберігайте їх у пакеті або контейнері.
Смачного!