Різне

Овочі в духовці: рецепт Джеймі Олівера

Для запікання в духовці підходять абсолютно всі овочі, але починати освоєння запікання овочів краще з щільних продуктів, які навіть при провалі твого кулінарного експерименту вийдуть смачними. Наприклад, картопля, гарбуз, батат, кабачки, баклажани, болгарський перець.

Чи не солі овочі, перед тим як відправити їх в духовку, оскільки сіль викликає виділення соку: запечені овочі, якщо їх попередньо підсолити, вийдуть млявими і без хрусткої скоринки. Солі овочі безпосередньо перед подачею на стіл.

Також не рекомендується чистити овочі, які ти плануєш подавати запеченими. Просто обробив жорсткою щіткою шкірку і гарненько протри або обсуши продукти (інакше краплі вологи на шкірці почнуть кипіти і зашкодять оболонку). Пропонуємо тобі спробувати запікати овочі в духовці двома способами – цілими або заздалегідь нарізані кубиком (часточками, кільцями).

Отже, якщо ти готуєш цілком, загорни підготовлені коренеплоди – моркву, буряк, ріпу, батат або картопля – в харчову фольгу і відправ в духовку приблизно на годину. Приправи, масло, сіль – все додається після того, як овочі запекутся.

Коли овочі ріжуть і приправляють заздалегідь, можна очікувати більш насиченого смаку відразу. До речі, підготовлені таким чином овочі в два рази швидше готуються, так що з духовки ти дістанеш повноцінне готове пісне блюдо, яке можна тут же ставити на стіл.

Рецепт овочів в духовці

Інгредієнти: 500 г баклажанів, 500 г кабачків, 300 г помідорів, 200 г зеленого солодкого перцю, 70 г ріпчастої цибулі, 5 г базиліка фіолетового кольору, 30 г оливкової олії, 2 зубчики часнику і велика кам’яна сіль.

1. Наріж баклажани кружечками і вимочи протягом 15 хвилин в підсоленій воді. Далі півкільцями наріж кабачки і зелений перець, а цибулю і помідори – часточками.

2. Для запікання в духовці тобі знадобиться якісна керамічна форма. Змасти її дно оливковою олією і виклади овочі. Полів їх оливковою олією і посолити. Посип рубаною зеленню і накрий фольгою.

3. Запікати під фольгою при температурі 200 ° С приблизно протягом години.

4. І тільки в самому кінці поклади до овочів зубчики часнику. Овочі вийдуть м’якими, соковитими, ароматними.

Останні новини

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…

MELOVIN розповів про освідчення коханій

Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…

Смачний грушевий торт з лимонним кремом

Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…

Смачне пряне імбирне печиво

Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…

Смачний рецепт плову

Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…

Наталка Денисенко різко висловилась, щодо зрадниці Галини Безрук

Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…